По света

CNN BUSINESS: По-слабият долар е катализатор за поскъпването на всички криптовалути

Драматичният ръст на биткойн може да изглежда прекалено несигурен. И все пак биткойнът всъщност изостава от скока за някои други криптовалути. Докато биткойнът поскъпна 15% през последната седмица, за да достигне нов рекорд от малко под 20 000 долара, етериумът –  втората по големина криптовалута след биткойн – е нараснала с повече от 20% през последните седем дни, информира CNN Business, допълва и Bloomberg .Междувременно рипъл (наричана още XRP), третата по големина криптовалута, нарасна с близо 25%. Лайткойн, полкадот, кардано и стелар, които са в топ десет на най-големи криптовалути, също се радват на по-големи ръстове от биткойн. „Част от това, което се случва, е проста математика. По-малките валути могат да имат по-голям (процентни) движения и има много други валути, в които хората могат да инвестират“, каза Грег Кинг, главен изпълнителен директор на Osprey Funds, фирма, която инвестира в цифрови валути. Ниските лихви и по-слабият долар са катализатор за поскъпването на  всички криптовалути

Биткойнът се възползва от по-слабия долар и очакванията, че продължителният период на супер ниски лихвени проценти в крайна сметка ще създаде инфлация. Това повишава привлекателността на цифровата валута. „Експлозията на криптовалутите е следствие от икономическата среда“, каза Майкъл Шаулов, главен изпълнителен директор на Fireblocks. Шаулов добави, че интересът към така наречените стейбълкойни като тетер и паксос – криптовалути, които са обезпечени с долари, евро и други държавни валути, е нараснал . По думите му, предстоящото стартиране на дигиталната валута Либра на Facebook, която е в процес на прекръстване на Diem, може също да доведе до по-средни потребители, използващи криптовалути.

Инвеститорите може да се обърнат и към други криптовалути, защото се страхуват, че биткойнът добива твърде голяма популярност в импулсната търговията „Единственото нещо, което мисля, че ще виждате все повече и повече, е хората да разбират, че когато инвестирате само в един актив, имате риск от концентрация“, каза Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple. „Диверсификацията има значение. Диверсификацията намалява риска“, добави той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram