Новини, По света

В Германия бяха уволнени служители, отказали да се ваксинират срещу Covid-19

Седем служители на германска фирма са загубили работата си защото отказали да се ваксинират срещу коронавируса, съобщи вестник Bild. Както в България така и в Германия, поне на теория ваксинациите са изцяло доброволни.

На практика обаче, действителността се оказва друга. За първи път има уволнени поради отказ да се ваксинират срещу инфекцията в Германия.

А ето и как се развива случката. Ръководителят на компанията заповяда всички служители да бъдат ваксинирани веднага щом ваксината пристигне, но трима души категорично отказаха да направят това, други четирима твърде дълго не можели да вземат решение. Собственикът на фирмата им дал 2 дни срок, но седем души не изпълниха заповедта му и той ги уволнява. Eдна от отстранените работнички споделя: „Не съм противник на ваксинацията, просто исках още няколко дни, за да го обмисля. Не може да се поставя ултиматум по такъв личен въпрос.“ Тя е подала сигнал срещу бившия си шеф и иска да го съди за уволнението. 

Очаква се ваксинацията срещу Covid-19 плавно да стане задължителна. Правото на личен избор и свободната воля на гражданите на „Стария континент“ биват безкомпромисно заличавани.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram