Коментар

10 години след Арабската пролет

Точно 10 години след т.нар. Арабска пролет, светът не стана нито по-демократичен, нито по-добър. Всъщност, стана точно обратното. Така започва публикация на Дахер Фарид Дахер в социалната мрежа Facebook.
Публикуваме целият анализ на зам.-председателя на Асоциацията на Сирийците в България без редакторска намеса.
Превърна се в рай за мафиотските структури, както и за представителите на НПО-та. Ще направя една ретроспекция на тази „революция“ , а ако си представим всичко като механизъм със зъбни колелета, то ще се изненадаме колко много зъбни предавки са замесени – бежански вълни, продажба на оръжия, издаване на фалшиви паспорти, изнасяне на коли, атентати и напрежение в Европа, които индиректно доведоха до Брекзит, до Вишеградска група, обратен завой за Макрон и Франция, и още много други събития.
1) Продажба на оръжия и изнасяне на автомобили – оръжия за милиарди бяха продадени от редица страни, включително и България, които в крайна сметка попадаха в Ал-Кайда и Ислямска държава. Хиляди коли бяха изнесени до турската граница и там предадени на радикални групировки, които после ги правеха или коли-бомби или във военни автомобили. Всички тези милиони и милиони не влизаха в джоба на обикновените хора, а в мафиотски структури, които после се рефинираха в политически такива.
2) Бежанци – хиляди северноафриканци, пакистанци и афгани, саудитци, чеченци, уйгури и узбеки бяха вкарани в Сирия за да се бият за „бунтовнически групи“, като всички бяха представяни като „сирийски борци за свобода“. За награда тези бойци след това бяха вкарани в Европа с „бежанските вълни“. Ако не вярвате отидете в кой и да е бежански лагер и вижте какво представляват повечето и от коя страна са. Какво правят толкова много алжирци и пащуни тук? Стига се до резила БНТ да представя лицето Мохамед Далил като клет бежанец и боец за свобода, а години по-късно същото лице да се взриви в терористичен атентат в Ансбах, Германия (https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Ansbach_bombing).
3) Активисти и НПО-та – Бежанците се превърнаха в манна небесна за НПО-тата, които почнаха да симулират дейности и да точат еврофондове. Цъфнаха всякакви експерти и специалисти, които довчера не знаеха къде се намира Сирия, но иначе всички станаха такива за един ден, започнаха да опяват заучени трактати. Те представяха хора като М.Далил за клет бежанец, както и онези кюрди-изнасилвачи в Германия, те представяха тези огромни маси за низвергнати клетници, за гладни жени и деца, макар над 90% от тях не бях сирийци, а над 70% са млади мъже. Безработни нехранимайковци с арабски или неарабски имена почнаха да пишат и пеят една и съща мелодия по команда, НПО-тата ги правеха герои, избираха ги за „личности на годината“, взаимно се величаеха.
4) Търговията с фалшиви паспорти – това активизира и мафията с паспорти. Влезлите пакистанци, които са се биели на страната на Ислямска държава, се оказва, че са бая богати хора. Плащат по 2000 лв на ромки за да се оженят за тях, а след това и още по 3-4000 лв за административни шашми за да им изкарат български паспорти, с които после влизат в богата част на Европа, за да живеят на социални. Не вярвате? . Вече почнаха да издават книги на български („Пчеларят от Алепо“, например, или да изкрват известни истории в които да разказват как сирийски бежанци са влезли с фалшиви български паспорт (https://www.youtube.com/watch?v=PzVZ1F3tdKs).
5) Брекзит/Макрон/Бишеградска четворка – Нека не се лъжем. Именно бежанците бяха с основна заслуга Великобритания (поне на популистко ниво, това бе основната причини за избирателите там) да избере Брекзит пред ЕС. Хилядите върнали се джихадисти от Сирия и други страни пък бяха в основата на десетки атентати в Европа, което промени изцяло настроенията в политически аспект – Франция на Макрон, който започна доста твърда политика спрямо радикалния ислям.
6) Християните в Близкия изток – за мое голямо съжаление един от големите губещи от цялата тази политическа игра бяха християните от Близкия изток. Повече от ясно е, че като заложиш на ислямистки структури да се бият срещу омразните им секулристки режими, първите, които ще пострадат са неверниците. Най-големите неверници. Интересно ми е как обучават и вкарват радикални кадри в района, а после не скриват „учудването“ си, когато същите тези кадри вършат същото като се върнат в Европа. За съжаление само в Сирия християните намаляха с 2/3 и останаха по милион, а в Ирак от 1,5 милиона са останали едва под 200 хиляди. Ливан от страна с предимно християнско население, вече е с християнско малцинство. Не ме разбирайте погрешно, не бъркайте радикалния ислям с нормалните мюсюлмани, които също платиха висока цена.
7) Поляризация – Арогантните напъни на НПО-та, Холивуд, на почти всички медии и псевдокултурни и псевдохуманитарни организации по превръщането на либерализма в неадекватен тоталитарен инструмент, с който да облъчат предимно младите, които би трябвало да са естествени носители на революционните културни и политически бунтове, доведоха до крайна поляризация на обществото. До разпад на семейните ценности, на европейската същност и култура. Постепенна замяна със зомбита. До поява на крайности. Което може да доведе и до по-сериозни, абсолютно безсмислени сблъсъци.
И за какво е всичко това?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram