По света, Православие

В Швеция уволнили служител заради носене на християнски кръст

В Швеция уволнили служител заради носене на християнски кръст, съобщават на сайта на Съюза на православните журналисти.

По правилата на компания Ingram Micro да се носи мюсюлмански хиджаб – може, а християнски кръст – не трябва.

28 годишният работник Джордж Таннури от Сирия бил уворнен от склада Zalando в Стокхолм след отказ да свали кръста, съобщава swedinfo.ru.

Склад Zalando се намира във владение на международната компания Ingram Micro. Според правилата на компанията на работниците е разрешено да носят мюсюлмански хиджаб, но не и християнски символи, дори ако те са скрити под дрехите.

През 2019 година служители на компанията нееднократно са се оплаквали от заплахи от страна на ръководството и следене на персонала.

Джордж Таннури винаги носи верижка с кръст, на работа го е носил под тениската, но след три месеца работа началникът забелязал кръста и му казал да го свали, в противен случай е трябва да напусне компанията.

„Аз имам същото право да нося кръст, както и другите – хиджаб. Нашият народ (сирийците) е преминал през много в своята история, затова ние сме пристигнали в Швеция и какво получаваме тук? Изморих се от това как в Швеция се отнасят към християните. Тук е напълно нормално да се тъпче именно нашата вяра, но не другите“ – отбелязва пострадалият.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram