У нас

Малинов – в прокуратурата. Кола на американското посолство – отпред

Делото за шпионаж срещу председателя на партия „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов влезе в съда. Днес специализираната прокуратура е поканила Малинов и адвоката му да се запознаят с обвинението.

Малинов заяви, че не е има достъп до секретна информация и добави, че разглежда ситуацията като политическо преследване.

Той допълни, че го преследват заради политическите му възгледи и за тези няколко часа, които е прекарал в специализираната прокуратура не е чул нищо ново, освен дейността, с която се занимава в последните няколко десетилетия.

Малинов посочи още, че през цялото време пред специализираната прокуратура е имало автомобил на американското посолство.

Припомняме, че делото влиза едва сега в съда, след като преди повече от година той беше задържан и бяха обявени тези подозрения. Малинов посочи, че делото влиза в съдебна фаза заради решението му да оглави политически проект и да се обяви в защита своите ценностите.

Преди две години от Специализираната прокуратура обявиха, че подозират председателя на НД „Русофили“ в шпионаж в полза на две организации – неправителствената организация „Двуглав орел“ и Руският институт за стратегически изследвания.

One Comment

  1. Пешо Пешев

    За шпионаж на Н.Малинов не могат да докажат нищо! Но трябва да проверят дали г-н.Малинов не е виновен за астероида над Норвегия! А иначе не зная случай в който да са „открили под вола теле“ освен ако някой не го е поставил под вола. Но господата от спец прокуратурата трябва да знаят , че по погрешка волът може да смачка телето!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram