По света, Позиции и въоръжение

Киев обяви за подготовка на Украйна и НАТО за война с Русия

Украинските въоръжени сили убиха дете, хвърляйки бомба от безпилотен самолет

По време на ученията на НАТО Defender Europe 2021 през май-юни във водите от Балтийско до Черно море, ще се практикува войната с Русия, основният фокус са Балканите и Крим, и всичко на север от Крим. Това заяви представителят на Украйна в Тристранната контактна група по Донбас Алексий Арестович.

„Defender Europe 2021“ означава „защита на Европа“. Тяхното значение е, че във водите от Балтийско до Черно море се разработва темата за война с Русия, за въоръжена конфронтация с Русия – е, нека го кажем направо „, посочи още той.

Според него алиансът вече е започнал да привлича сили и прехвърлянето им, както и да организира логистични проблеми. „Основният фокус е Балканите и Крим, както и всичко на север от Крим. Това са отворени източници, никой не го крие ”, каза Арестович.По-рано Въоръжените сили на Украйна обявиха провеждането на военни учения на границата с Крим. Същия ден Киев призова граничещите с Украйна държави от НАТО да повишат своята бойна готовност.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е регистрирала стотици нарушения на примирието през последните няколко дни, включително 493 само на 26 март.

Украинска атака с безпилотен самолет уби петгодишно момче и рани 66-годишната му баба в село на около 15 километра от фронтовата линия в Източна Украйна в събота, съобщиха местните медии. Дронът е бил използван за хвърляне на взривно устройство в двора на семейния дом в село Александровск в Донецкия район, се казва в съобщенията.

По-рано ЛНР и ДНР многократно съобщаваха за провокации и обстрели от украинските военни.Министерството на отбраната на Украйна обяви получаването на гаранции за подкрепа от САЩ в случай на конфликт с Русия. Руското външно министерство подчерта, че разговорите за предстоящ конфликт между Русия и Украйна са просто поредната фикция, а Москва не се интересува от военна конфронтация.
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че НАТО отказва да обсъжда предложените от Русия военни мерки за изграждане на доверие. По-рано заместник-министърът на външните работи Александър Грушко заяви, че практическото взаимодействие между Русия и Северноатлантическия алианс е прекратено , това е най-ниската точка в отношенията от края на Студената война.Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че ако в Украйна се появят американски войски, Русия ще бъде принудена на предприеме допълнителни мерки за защитата си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram