Новини, По света

Русия предупреди Турция да не настройва Украйна за война

Русия се надява, че Турция е чула предупреждението на руския външен министър Сергей Лавров да анализира войнствените изявления на Киев и да не подхранва милитаристките настроения на украинските власти.

Това заяви в четвъртък на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.“Надяваме се, че предупреждението е чуто“, каза тя.

Захарова добави, че страните редовно обменят мнения по международни и регионални проблеми, Русия също така дава своите оценки на ситуацията в югоизточна Украйна на турските партньори.“Разбира се, в Анкара е добре известно, че насърчаването на войнствената линия на властите в Киев от чужбина предизвиква най-сериозната ни загриженост“, каза още тя.

Захарова обръща внимание на факта, че Русия винаги подчертава необходимостта от въздържане от стъпки, включително в областта на военно-техническото сътрудничество, които могат да предизвикат влошаване на ситуацията в Донбас.

Русия възнамерява да продължи диалога с чуждестранни партньори, призовавайки ги да не стимулират реваншистки настроения в Киев, а, напротив, да направят осъществим принос за стабилизиране на ситуацията около Украйна с всички налични политически и дипломатически средства.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram