Новини, У нас

Борисов: Връщаме мандата на президента

Връщаме мандата за съставяне на правителство – т.е. предложеният с първия мандат кабинет няма да бъде подложен на гласуване в парламента. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов на живо във Facebook от дома си в Банкя, където е събрал ръководството на ГЕРБ. Това се случва след като от „Има такъв народ“ и „Демократична България“ отказаха среща с ГЕРБ, на която да обсъдят евентуална подкрепа за кабинет на партията на Борисов. Днес Борисов изрази разочарование, че отказите за срещи са дошли с писма. „Най-лесно е да откажеш разговор и среща, защото трябва да дадеш аргументи“, посочи той. И допълни: „Показахме, че сме готови на компромиси, изтеглихме хората, които дразнят“. Борисов даде нареждане на ГЕРБ да приемат всички предложения на другите партии в парламента, за да видят хората как няма да се справят. Той за пореден път посочи, че „Има такъв народ“ правителство няма да направи, защото, по думите му, са безотговорна партия, изпълнена с омраза. „Те няма да покажат правителство, защото ако покажат правителство, хората ще видят кой е тайният пръст отзад“, допълни лидерът на ГЕРБ. Прогнозата на Борисов е, че следват нови избори.

Според него народът е показал, че иска ГЕРБ да управлява под някаква форма. На края на срещата с ръководството на ГЕРБ Борисов каза, че пандемията се управлява прекрасно, а здравният министър беше инструктиран да помисли дали да не върне публиката по стадионите.

„Това, което приехте, е абсурд, адвокатите на мутрите, щото мутрите си вкараха адвокатите, до обед техните кантори ще защитават престъпниците, следобед привикват главния прокурор и върховния съдия да им се отчете по тея дела, те там ще ги мачкат“, заяви Борисов. Припомняме, че вчера парламентът реши, че главният прокурор и ръководителите на висшите съдилища могат да бъдат изслушвани на всеки три месеца в парламента – с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. Борисов се възмути, че и съдиите щели да бъдат смачкани в Народното събрание, въпреки че поправката беше приета именно с гласовете на депутатите от ГЕРБ.

Според премиера в оставка опозиционните партии нямат никакъв капацитет, дори юридически. Той обясни, че вече се върнали забравени порочни практики като гласуване с чужди карти, за което съобщи Actualno.com още вчера – казус, касаещ Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ“. „Тези трябва да ги държим максимум, да ги вижда народът за какво става въпрос“, обобщи премиерът.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram