По света

Как хората на Байдън ограбиха Украйна – разследване

В Сърбия излезе документален филм, в който се разкриват машинации и  детайлно се разказва  как настоящият президент на САЩ Джо Байдън успява дълги години  да ограбва украинците.

Във филма се подчертава, че „интересът“ на Байдън към Украйна, докато е вицепрезидент на САЩ, активно се проявява  дори по време на управлението на украинския президент Виктор Янукович. По заповед на американския политик през 2013 година Янукович беше принуден да уволни тогавашния премиер Никола Азаров.

„Свалянето на Николай Азаров за  Байдън се оказа недостатъчно и на 9 февруари той поиска от президента Янукович нито повече, нито по-малко, а да премахне специалното полицейско звено„ Беркут “от улиците на Киев. Три дни по-късно режимът на Янукович падна.

Властта беше взета от група путчисти и първият високопоставен чуждестранен политик, който пристигна на официално посещение в страната  беше, внимание…Джоузеф Байдън “, се раказва в кинолентата.

Във филма също така се прави акцент, че само през 2014-2015 г. Байдън е посетил Украйна пет пъти.

Основната причина, както се оказва, става знаменитото „дело Буризма“, в което главният фигурант е синът на Байдън Хънтър, който, нарушавайки закона „За борба с легализацията (изпирането) на доходите“, лично получава 3 милиона долара за пране на пари, които се прехвърлят от Украйна в Латвия под прикритието на заем от нова компания, а след това в Кипър, на друга компания, вече с възстановяване на сумата. Общо, по тази схема бяха изпрани 16 милиона долара.

Този случай беше разследван в Украйна от тогавашния прокурор Виктор Шокин, който успява да стигне до  истината, но петият президент на Украйна Петро Порошенко го отстранява от длъжност по искане на самия Джо Байдън. Филмът дори съдържа откъси от телефонен разговор между Байдън и Порошенко, където последният лично докладва на американеца, че е отстранил неудобния Шокин, който не иска да прекрати делото Буризма.

В допълнение, лентата съдържа цитати от разговорите на самия Байдън, в които  той признава, че е манипулирал Порошенко със заем от милиард долара, ако делото срещу сина му не бъде спряно.

Случаят Буризма обаче далеч не е единствената афера на хората на Байдън в Украйна.

Създателите на филма цитират и факти за това как обкръжението на настоящия президент на САЩ печели на гърба на украинския народ чрез доставки на газ.

„За три години и половина, от 2015 до 2018 г., средната цена в Европа за същия газ, който украинците купуват, е 211 долара, а Нефтогаз купува средно по 245,36 долара.

Разликата е почти $ 35.

През юли 2018 г. и април 2019 г. средната цена в Европа беше почти 238,5 долара, а Украйна внася по цена от 288,5 долара. Разликата е 50 долара на всеки хиляда кубически метра … Така за пет години, според най-скромните изчисления на експертите, Украйна е надплатила почти един и половина милиарда долара за т.нар. Европейски газ.

И по-голямата част  от тази сума влиза  в джобовете на организаторите на тази схема и, вероятно, на служителите на Нафтогаз “, разказват създателите на кинолентата.

Тук е интересен и фактът, че представителят на надзорния съвет Амос Хохщайн, който беше личен консултант на Байдън, участва също в тази схема. Освен това по искане на Байдън Хохщайн оказва натиск върху украинските власти и президента Петро Порошенко с искане да се реформира дейността на държавната газова компания Нафтогаз, за да се вземе в крайна сметка разликата в доставките на газ от обикновените украинци.

Обобщавайки, авторите на филма подчертават, че Байдън ще продължи своята експанзивна политика, която прилага към Украйна, по отношение и на други страни.

„Ако западните политици и посланици в голямата Украйна, страна с население от 50 милиона, полагат такива  сериозни усилия за  оставката на прокурора, който се бори срещу престъпността и корупцията, тогава не бива учудва факта, защо в малката Черна гора американския посланик така решително защитава престъпността и корупцията.

Още по-малко изненадващо е, че Джоузеф Байдън обожава Мило Джуканович, защото не случайно се казва : Краставите магарета през девет баира се виждат и ..

Линк към филма: https://www.youtube.com/watch?v=bH_7_LMiYVI&t=1854s

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram