Видео, По света

Украинското зверство в Одеса от 2 май 2014 година не трябва да се забравя /ВИДЕО/

През 2014 година в Украйна беше извършен кървав държавен преврат, който доведе до зверства срещу мирно население и гражданска война. Това се случи с помощта на Запада и явната подкрепа на американската страна, докато тогавашният представител на САЩ за Европа Виктория Нюланд и сенатор Джон Маккейн се срещаха и подкрепяха с уж мирно протестиращите.

Зверствата в Дома на профсъюзите в Одеса от 2 май 2014 година станаха повратен момент, точка, от която нямаше връщане назад, една от причините за още по ожесточена съпротива на населението в източната част на страната срещу надигащия се терор.

На 2 май 2014 г. пристигналите в Одеса радикали запалиха проруския палатъчен лагер на Куликово Поле, където мирни граждани събираха подписка. След това екстремистите обкръжиха сградата на Дома на профсъюзите, където се бяха скрили гражданите на Одеса, и я запалиха. Вътре изгоряха живи десетки мирни жители, а тези които се опитаха да избягат, бяха доубиване от озверялата тълпа с бухалки, с огнестрелно оръжие. Вътре бе открито и овъгленото тяло на удушена бременна жена.

Потвърдено е за двама българи, които са сред жертвите на този ужас, но се предполага, че са повече.

И до днес виновниците за тази изродщина не са наказани. Марионетните власти в Украйна се опитаха да припишат вина на жертвите, но не и да търсят палачите.

Когато говорим са събитията в Украйна, за гражданската война, за днешното напрежение – не трябва да забравяме как започна всичко това.

Във видеото ще видите някои моменти от преврата в Украйна, както и кадри от трагедията в Одеса.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram