По света

Международният икономически форум в Санкт-Петербург – инструмент за търсене на решения

Тази седмица от 2 до 5 юни в Санкт-Петербург /Русия/ ще се проведе ежегодният международен икономически форум  „Петергбурски международен икономически форум“-2021, уникално събитие в света на икономиката и бизнеса. За отминалите години Форумът стана водеща световна площадка за контакти между представители на деловите кръгове и обсъждане на ключови икономически въпроси.

Форумът ще се проведе при строго спазване на мерките за сигурност, свързани с неразпространение на СOVID-19, които са разработени от Организационния комитет с отчитане на исканията на Световната здравна организация.

Той ще събере около 5000 участника от различни страни по света. Независимо от действията на западните антируски санкции вече е заявено участие от около 2000 чуждестранни представители, заинтересовани от сътрудничество с руския бизнес.

Най-голямата планирана делегация е от САЩ. Трябва да отбележим, че независимо от сложните политически противоречия и като следствие от санкционната политика на някои страни, руската икономика демонстрира стабилен ръст и заинтересованост към инвестициите, особено европейските.

Именно и заради това в рамките на Форума ще бъдат създадени всички условия за продуктивна работа, установяване и развитие на деловите контакти, сключване на взаимноизгодни договори.

Петербургският икономически форум е ефективен инструмент за търсене на отговори и решения на актуални въпроси в най-разнообразни сфери, в това число и въпроса за борбата с COVID-19, в която Русия вече е показала положителни резултати, представяйки пред света ефективната ваксина „Спутник V“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram