Позиции и въоръжение

N-TV: Русия отговори на маневрите на НАТО в Черно море с учебно-бойни стрелби

Руската авиация е провела учебно-бойни стрелби над акваторията на Черно море, съобщава N-TV. Повече от 10 изтребителя и бомбардировача са отработили задачи по нанасяне на ракетни и бомбени удари по кораби на условен противник. Според авторите на публикацията по този начин Москва е подчертала своето недоволство от украинско-американските учения Sea Breeze, с участието на страни от НАТО, което Русия разглежда като провокация на Вашингтон.

На фона на международните военни учения Sea Breeze, с участието на Украйна, САЩ и други страни, членки на НАТО, повече от 10 изтребителя и бомбардировача са провели тренировъчни полети над акваторията на Черно море. Морската авиация на Черноморския флот на РФ, съвместно с авиацията на руския Южен военен окръг съобщиха за отработване на задачи по нанасяне на ракетни и бомбени удари по корабите на условния противник. Били са задействани многоцелеви изтребители Су-30СМ и фронтови бомбардировачи Су-24М, а също и руски кораби, играещи ролята на условен противник, предава N-TV.

По-рано от руското министерство на отбраната заявиха, че внимателно ще наблюдават подготовката и провеждането на украинско-американските учения и при необходимост ще реагират в интерес на обезпечаването на военната сигурност.

Медията отбелязва, че през април Русия е преустановила действието на мирния проход на чуждестранни военни кораби и други държавни съдове в три района, които за близо до Крим.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram