По света

РЕДКИ ВИДЕА. Предадени и захвърлени. Тези, които американците не евакуират от Афганистан

Множество афганистанци, сътрудничещи си с американците, се оказаха захвърлени от САЩ, въпреки надеждата им да бъдат евакуирани заедно със семействата си поради страх от мъст от страна на талибаните. Множество подобни клипове от летището в Кабул разбуниха мрежата. „Подобно отношение ли трябва да очакват и другите помощници на САЩ“?, се пита в интернет.

Афганистанци в отчаяние се хващат за колелата на военно-транспортния самолет на САЩ и падат от него, когато той набира височина.

Не си мислете, че не могат да качат още хора на самолетите. Просто предпочитат комфорта за по-малка част.

В Телеграм каналите беше разпространено видео от евакуацията на американски сътрудници с военно-транспортен самолет, чиято товароносимост според експертите е в пъти по-голяма от натовареността в конкретния случая. Самолетът може целият да се напълни с хора и това няма да бъде технически проблем.

Американците евакуират само част от хората си, докато оставят други на пистата в Кабул и буквално мачкат десетки. Евакуацията на американците от Афганистан в средата на август 2021 година често бива определяна като позор, а поведението им като на „патентовани мерзавци“.

За животните, явно, са по-загрижени.

Пишем всичко това като повод за размисъл. За всички „приятели“ на САЩ.

Разбира се, случилото се няма да е причина САЩ да не се опитат да натресат на Европа и в частност на Балканите нова бежанска вълна.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАС. ИНТЕРЕСНОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ.

Фейсбук – https://www.facebook.com/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%95%D1%84%D0%B8%D1%80-102797654732170/

Ютуб – https://www.youtube.com/channel/UCt-nxQvcLyziUDuw50oAaDQ

Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram