У нас

Преброителите тръгват по домовете от днес: Какво става, ако не сме си вкъщи?

Преброители тръгват по домовете, независимо че срокът за електронното преброяване беше удължен до 30 септември. Задачата им е да опишат жилищни сгради и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн, нито пък имат възможност да го направят чрез интернет.

Тези, които са се преброили електронно, ще трябва да им предоставят електронните кодове за преброяване. Преброителят все пак може да си остави телефона, за да му съобщят гражданите дали са извършили това действие.

Ако хората не са си в къщи, когато мине преброител, той ще остави флайер с телефона си на дръжката на вратата, за да може хората да се свържат с него.

Броят на набраните преброителите в Пловдив остава над 70%. За Пловдивска област пък процентът е 86%. Според ТСБ-Юг кандидати ще бъдат достатъчни, тъй като броят им е изчислен при 50% онлайн преброени хора.

Припомняме, че физическото преброяване ще бъде извършвано при строго спазване на противоепидемичните мерки, наложени от МЗ. Няма да има промяна в динамиката му предвид новите рестрикции, които влизат в сила деня, в който стартира Преброяване 2021.

Ние имаме указания от Министерството на здравеопазването за провеждане на преброяването с преброители. Всички преброители и контрольори са запознати с тях и ще ги спазват. Разполагат с маски и дезинфектанти. Но по-важно за нашето здраве е, че можем да се преброим онлайн. Така е по-бързо, лесно и безопасно, и може да стане по всяко време на денонощието. Ще имаме и телефон, на който хората могат да се обаждат от 9 сутринта до 21 ч. вечерта – 02/9078 430. Могат да задават и въпроси онлайн, на които също ще им бъде отговорено“, напомня директорът на Териториално статистическо бюро „Юг“ Кристина Захариева.

Източник: trafficnews.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram