Коментар

Г-жа Митева вече не е полковник, както не е генерал нито Радев, нито Борисов!

(По традиция публикуваме авторските материали без редакторска намеса! Коментарът е взет от Фейсбук страницата на автора с неговото съгласие. )
автор: Владимир Константинов – полковник в оставка от българското разузнаване
В последно време особено внимание обърнахме на полк.Невяна Митева, като кандидат вице-президент, подкрепена от ГЕРБ-СДС и БЗНС(на перуката). Продъниха ни ушите, че е полковник, плувкиня с рекорди и дрън-дрън. Тази номинация поражда редица въпроси. Например, пенсионирала ли се е за да се кандидатира? Второ, доколко е деполитизирана, съгласно Закона, според който от 1990 г. всички носещи пагони трябва да служат САМО на Отечеството, но не и на партии!
Беше едно далечно лято преди близо 30 години на тревога бях привикан от Външно министерство в „Кадри“ на Разузнаването. Довчерашен колега, станал началник на този отдел ме посрещна намръщен, с глас неприемащ възражения, с думите, че е готова заповедта ми за уволнение. Защо? Не съм бил подписал декларацията за деполитезирането ми! Ха сега, де! Изобщо не бях чувал за такова разпореждане, с изключение на това, че законът е внесен от Елена Поптодорова, депутат от БСП, а после от Евролевицата. Да, съгласен съм, че ние военните сме призвани да защитаваме Родината си, а партиите…еми да се боричкат!
По-късно, когато работех в Полша си спомням думите на министъра на Вътрешните им работи, Анджей Милчановски(десидент, адвокат на „Солидарност“, лежал в затвора). Пред състава на Министерството той беше заявил, че всяка сутрин, всеки един служител на службите на входната врата е посрещнат от полския национален флаг, на който трябва да се служи със себеотрицание. Всеки може да има своите политически идеи, но те са несъвместими с работата. Вярвайте в каквото искате, но не когато работите и защитавате националните интереси!
Г-жа Митева вече не е полковник, както не е генерал нито Радев, нито Борисов! Хайде да сложим нещата по местата им!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram