По света

„Азов“ взривиха стотици в драматичния театър в Мариупол и обвиниха Русия (ВИДЕО)

Допълнение към 11 часа: Появиха се съобщения за оцелели в бомбоубежището под развалините на сградата. Очаквайте подробности.

Докато рекацията ни търсеше още информация относно заложническа криза в Мариупол в драматичния театър, ситуацията се разви в терористичен акт срещу мирните граждани. Драматичният театър беше взривен на 16 март.

Вече се тиражира лъжата, че руската авиация била атакувала драматичния театър. Защо сме сигурни, че това е пореднага кървава провокация на украинските радикали? Представяме ви хронология на част от съобщенията, които идваха от Мариупол относно заложническа криза в драматичния театър и участието на радикалите от „Азов“.

Преди това едно уточнение – до всички дебили и цинични лъжци, които сега по най-гнусен начин ползват за свои цели този терористичен акт – в Мариупол живеят предимно етнически руснаци. Трябва да се има предвид, когато се говори за някакви руски действия там, ако разбира се не сме напълно скарани с логиката.

След провала на провокацията в болница №3 в Мариупол, неонацистите от „Азов“ са се подготвяли щателно. В театъра са сабрали множество мирни жители, обещавайки им защита в бомбоубежище. После изтече информация и не малко съобщения какво се случва там.

На 12 и 13 март се появяват съобщения в Туитър https://twitter.com/elenaevdokimov7/status/1502875319170387968

и в Телеграм https://t.me/novostldnr/2145

че „Азов планират да взривят сградата и да обвинят за това руските военни.

В съобщението от 12 март се съобщава и за съдействие на администрацията на театъра за събирането на хората там от украинските радикали. Съобщава се, че

са събрали мариуполски деца, жени и старци, за да взривят сградата при удобен случай и отново да крещят обвинения към Русия и да искат безполетна зона над Украйна.

Ето и снимки на съобщенията. Всеки може да види датите и като последва линковете към публикациите.

Часове преди взрива на драматичния театър на 16 март се появи и друга информация – https://t.me/neoficialniybezsonov/8939

Съобщава се, че боец на „Азов“, който напуснал своите и помомил за ананонимност. Той разказал, че щабът им се намира в Мариуполския драматичен театър в подземието, а самият театър е пълен с мирни граждани, които 12 души от „Азов“ държат вътре, за да не избягат.

Друга публикация. Вече с интервюта на свидетели.

На видеозаписи с интервюта с очевидци ясно се чува, че руските самолети летят, но не атакуват граждански обекти в Мариупол.

https://t.me/neoficialniybezsonov/8997

Жителка на Мариупол, която е успяла да избага, разказва:

„Азовците са се прикриваха с нас… не ни даваха нито вода, нито храна…“

На 1 минута и 30 секунда от записа репортерът пита къде украинските бойци са слагали танкове, а тя отговаря: “…пред бомбоубежищата. Отивайки си, разбиха Драматичния театър, просто отивайки си, хората ги докараха при нас с осколки…“

Ето и видеото:

Във видеото има и друга важна информация: Украйнската армия въобще не помага на мирните жители, ВСУ разполага бронирана техника непосредствено до гражданските бомбоубежища, тези, които са се опитвали да напуснат града чрез „хуманитарните коридори“ са убивани при опита да излязат, руските военни са се постарали да осигурят всичко необходимо на бежанците.

Вече е осъществен пробив на украинската блокада на града. Бежанците масово напускат града.

Мининистерството на отбраната на Русия опроверга обвиненията на Киев за нанасяне на авиационен удар по сградата на драматичния театър в Мариупол, където е възможно да се намирали местни жители, държани като заложници.

На 16 март никакви задачи, свързани с нанасянето на удари по наземни цели в градската част на Мариупол, руската авиация не е изпълнявала. По наличните достоверни данни, терористите от националистическия батальон „Азов“ са извършили нова кървава провокация, взривявайки минираната от тях сграда на театъра“, съобщиха от руското министерство на отбраната.

От бежанци, измъкнали се от Мариупол, стана известно, че в сградата на театъра неонацистите от „Азов“ държат мирни жители като заложници, използвайки горните етажи като огневи точки.

С отчитане на потенциалната опасност за живота на мирните граждани и вече реализираната на 9 март провокация в болница номер 3 в Мариупол (родилния дом), сградата на театъра в центъра на града никога не е разглеждана като цел за нанасяне на удар от страна на руската армия.

 

One Comment

  1. Pingback: „Азов“ взривиха стотици в драматичния театър в Мариупол и обвиниха Русия (ВИДЕО) - Informiran.net

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram