Uncategorized

Италия внася вот на недоверие към Урсула фон дер Лайен

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Италия с последствия, ако се отклони от демократичните принципи, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

Заплахата бе към партиите в десния консервативен предизборен блок, който се очаква да победи на изборите в Италия в неделя.

По време на изказването си в Принстънския университет Фон Дер Лайен заяви, че ако което и да е демократично правителство изрази желание да работи с ЕК, то двете страни ще работят заедно. „Но ако нещата се насочат в трудна посока, ние имаме средства за действие“, закани се тя и припомни случаите с Полша и Унгария.

Десницата в Италия разчете думите на Фон дер Лайен като заплаха и й обеща депутатите й в ЕП да внесат вот на недоверие срещу нея.

„Какво е това, заплаха ли е?“, отвърна в социалната мрежа лидерът на партия „Лига“ Матео Салвини. „Уважение към свободния, демократичен и суверен вот на италианския народ“, допълни той.

„Това беше една долна заплаха. Едно нежелано нахлуване. Тази госпожа представлява всички европейци, заплатата й се плаща от всички нас и това беше отвратителна и арогантна заплаха“, заяви Салвини.

Той каза, че депутатите от партията му в Европейския парламент ще внесат искане за вот на недоверие на Фон дер Лайен.

„В неделя италианците гласуват, а не бюрократите от Брюксел, ако аз бях председател на Европейската комисия, аз щях да бъда по-обезпокоен за енергийните сметки“, каза Салвини.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram