Коментар

Размисли на пук на душманите

Автор: Зорница Илиева – журналист и международен анализатор

Сикорски, бивш министър на отбраната на Полша, женен за американка, благодарил с „Благодарим ти, САЩ”.

За течовете по газопроводите Северен 1 и 2. Дания го играе ощипана госпожица и ни чула, ни видяла какво е ставало по морската й граница.

Норвегия веднага пуска газопровод за Полша, а Варшава се изживява като водеща в Брюксел. Има си зад гърба Вашингтон и Лондон, по традиция. Нали си е русофоб по природа. Отива й.

Берлин дали разбра, че онова с „дръжте Германия долу, а Русия на колене” се прилага с пълна сила напоследък, въпреки че е измислено преди десетилетия?

Намират се коментатори на Запад, които пишат, че Европа е новото кученце пудел на Вашингтон, но брюкселските лидери го приемат за нормално. Тях не ги грози недоимък. Напротив, Бъдещето им е осигурено. Като настоящата кариера. С медийната подкрепа на глобалистките СМИ. Те първи са включени в играта.

Путин го играе твърдо. Няма друг изход. Не се разбира.

Байдън и Урсула твърдят, че е военнопрестъпник. След случаите във Виетнам, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, че и на Балканите? Ни срам, ни очи,но сега ще чакат отговор как ще се реагира на поредната провокация. Провокация, която е на ръба на обявяване на война. Игра с огъня? За да запазят власт? За да оцелеят? За пари? Имат ги и то повече, отколкото е нужно. За да са единствени на света и да водят парада?

Няма как да се получи.

Просто другите са повече и дори имат повече.

Помислете, а после пак подкрепяйте.

Само внимавайте коя барикада ще изберете. Защото мечката от много дърпане е доста раздразнена и може да го играе ва-банк. Хората по цял свят ще я разберат. Никой не обича да го унижават. Дори и да са известни с широка душа.

И по-кротко, разплитането на чорапа е в ход. На онзи чорап, който обуха на Киев. Да са мислили, за да не си посипват главите с пепел.

Само с оръжия не става.

Особено, ако падат правителства.

А те падат, видя се.

Засега в Европа. Другите – по-късно.

Здраве да е.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram