Uncategorized

Течът на оръжие от Украйна към черния пазар

Нюзфронт – България пише, че около 70% от оръжията доставяни от Запада на въоръжените сили на Украйна изтичат на черния пазар. Те разглеждат канала през Финландия.

Ето какво още пишат те:

Пътят на оръжието. САЩ, НАТО и Европейските служби през всичките 8 години геноцид на мирното население на Донбас доставят оръжие на ВСУ. Инвестират във войната, така да се каже. Време е да покажем пътят на оръжието и замесените в този престъпен канал. Докато Русия провежда специалната военна операция, САЩ тъпче Украйна с оръжие по всички възможни и невъзможни маршрути. А украинците и престъпни организации и елементи се възползват от това. Оръжието, което Западът доставя на Украйна в колосални количества, вече се намира в Северна Европа във Финландия, Швеция, Дания и Холандия. Това съобщи пред финландски журналисти високопоставен представител на местната полиция. Западните медии многократно отбелязват, че около 70 процента от оръжията, предадени на въоръжените сили на Украйна, изтичат на черния пазар. А сега конкретиката: престъпни организации вече са създали тайници с оръжия в пограничните райони на Украйна и ги разпространяват в цяла Европа. Става дума по-специално за автомати, пистолети, боеприпаси, дронове.

Една от най-големите финландски медии Yle публикува материал за потока на контрабандно оръжие от Украйна. Става дума за автомати, пистолети, боеприпаси и дори дронове.

Оръжия, доставени на Украйна, са открити и в Швеция, Дания и Холандия, пише вестникът, позовавайки се на комисаря на криминалната полиция Кристер Алгрен.

Оръжията, доставени на Украйна от западните страни по различни пътища, попадат във Финландия.

„Разполагаме с много разузнавателни данни, че престъпни организации са силно заинтересовани да доставят оръжие на Украйна“, каза комисарят. Вече има маршрути за доставка на оръжия в Европа.

„Във Финландия има три от най-големите мотоциклетни банди в света, които са международна престъпна организация. Един от тях е Bandidos, който има клонове във всеки голям град в Украйна“, казва Алгрена.

Поради огромното количество оръжия в Украйна, Европа «ще трябва да се справя с това в продължение на десетилетия», каза той. Изданието допълва, че престъпни организации вече са създали тайници с оръжие в граничните региони на Украйна.“

Източник: https://zapisnanews.info/2022/10/31/okolo-70-ot-orzhiyata-dostavyani-ot-zapada-na-vorzhenite-sili-na-ukrajna-iztichat-na-cherniya-pazar-nishkata-na-kanala-prez-finlandiya/

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram