Видео, У нас

На фона на протест и в разрез с народната воля НС гласува „за“ военна помощ за Украйна

В четвъртък пред сградата на парламента се проведе протест срещу подготвяното гласуване на предложението за военна помощ за Украйна.

Протестиращите се обявиха срещу въвличането на България в конфликта и допълват, че разполагат с информация, че се готви и увеличаване на чуждестранното военно присъствие в страната ни.

Организатор на протеста е партия „Възраждане“, като той беше подкрепен и от граждански организации като „За суверенитет на България и държавите по света“ и БРЦК, които в първия ден на парламента също излязоха на протест по същата тема.

Според социологическите проучвания и проведените медийни допитвания болшинството българи се обявяват срещу предоставянето на оръжие на Украйна. В същото време болшинството в парламента ясно заявява, че не го интересува мнението на българския народ. Както за това дали да ни въвличат в разрастващ се конфликт, така и за това дали да ликвидират българския лев, също в противоречие с народната воля.

Народът обаче не вярва в изборите или в избора, или може би и в двете, и на практика отказа да даде истинска легитимност на настанилите се в НС.

Днешният български парламент е с неясно време на съществуване. Председател на Народното събрание избраха много трудно, правителство може и да няма. Но се бърза да се възложи на все още действащото служебно правителство да разработва стратегически за страната ни решения.

Освен вероятният кратък живот на този парламент, той се ще запомни с рекордно ниска избирателна активност и пълно пренебрежение към исканията или нуждите на народа.

Мнозинството от депутатите гласуваха дебатите за това очевидно грешно решение да не бъдат излъчвани на живо по БНТ.

По време на дебатите се казаха все пак някои истини за конфликта в Украйна, който грантаджийските журналисти и медии се боят да коментират.

Коалицията на войната цинично спекулира с гласа на българите в Украйна! Цитираха се украински чиновници, които се опитват да ни се представят за единствен глас на българите там, а всъщност излъгаха, че нямало тормоз над българското малцинство от украинските власти.

Замълчават се протестите на българите в Украйна, ограничаването на изучаване на езика, побоищата за изразено мнение, незаконната мобилизация в т.нар. АТО, както и убийствата по политически причини, зверството в Одеса.

Цинизъм!

Цитираното писмо, което ни се представи за гласът на българите там, е адресирано от човек, свързан с партията на Зеленски и други партийно свързани с него хора, стана ясно от изказване на Костадин Костадинов от „Възраждане“. Както и че авторите на писмото са от защитници за ликвидирането на Болградския район.

Народното събрание прие решение за предоставяне на военна помощ на Украйна. По време на дебата стана ясно също, че това се прави без да е поискано становище от специалните служби във връзка с това какви рискове крие подобно решение. Щели да ги изслушват допълнително.

Интересно е, че дори беше отхвърлено предложението за редакция в текста предоставянето на оръжие да не уврежда българските способности.

„Възраждане“ и БСП гласуваха срещу решението. Всички останали гласуваха „за“.

БСП издигна плакати с надпис „МИР“ и „Не на оръжията“, въпреки често появяващите се данни за участието на Нинова в доставките за Украйна пред последните месеци.

„Денят 3 ноември 2022 година влиза в историята като Черен ден за България! Днес българският парламент – по-малко от 240 депутати – присъедини България към т.н. колективен Запад във войната му с Русия! И така България се включва във войната на англосаксите срещу Русия.“ – коментира о.з. полк. инж. Чавдар Борачев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram