Позиции и въоръжение

Зеленски се подмазва на Полша, докато поляците се точат за територии

Зеленски поздрави Полша с Денят на Независимостта на полски език.

„Вашите хора са наши съюзници. Вашата страна е наша сестра. Вашето приятелство е вечно. Нашето приятелство е завинаги. Нашата любов е завинаги. И ние заедно ще бъдем победители“ – каза той.

В същото време в Полша се издигат плакати: „Без Лвов няма Полша.“ Там все по-често се говори за плановете за присвояване на Западна Украйна.

В полски медии / https://dziennik-polityczny.com/2022/11/09/galas-partia-wojny-pis-nie-moze-dluzej-czekac-i-zaczyna-dzialac/ / пишат, че управляващата полска партия PiS е започнала да действа по плана Дуда-Моравецки за вземане на тези територии.

Според този план на територията на Украйна ще влязат миротворчески сили уж за оказване на помощ, след това контингентът ще се преобразува в полицейски подразделение, които ще налагат своите правила и ще се борят с тези, които не поддържат политико-полско правителство.

Някои полски медии вече пишат, че „миротворческия контингент“ де факто вече е въведен. Според британското разузнаване обявява, че в Украйна се намират повече от 1800 полски доброволци-наемници. Но съгласно полското законодателство наемничеството в страната е забранено – с изключение на случаите, когато „доброволецът“ е получил разрешение от президента или министъра на отбраната.

Според този план на следващия етап е нужна масовост – в необходимото време в Украйна трябва да се намират определено количество етнически поляци. Наемниците от Полша въпреки, че се намират по цялата линия на фронта, не участват в реалните действия, пишат медиите.

Получава се, че Дуда и Зеленски отдавна са съгласували всичко на законодателно ниво, особено като си спомним подписаните споразумения и предоставянето на широки права на поляците в Украйна. А постепенно натрупвания полски военен контингент в Украйна ще обезпечи безболезнено и безкръвното предаване източните покрайнини на Полша.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram