У нас

Ще съдим ли Русия за агресията срещу Османската империя?

България се включи към делото срещу Русия за геноцид и военни престъпления. Това става ясно от документ, публикуван от Международния наказателен съд в Хага.

Първите две държави, които се включиха в делото, бяха Латвия и Литва. След това се присъединиха и други държави: Нова Зеландия, Великобритания, Германия, САЩ, Швеция, Румъния, Франция, Полша, Италия, Дания, Ирландия, Финландия, Естония, Испания, Австралия, Португалия, Австрия, Люксембург, Гърция, Хърватия, Чехия.

България е внесла в Международния съд на ООН в Хага в петък, 18 ноември, искане за намеса по делото „Украйна срещу Русия за нарушаване на Конвенцията за геноцида“. Информацията съобщи и БТА, позовавайки се на Министерството на външните работи (МВнР) на официалната й страница в Туитър.

В края на октомври Нидерландският парламент одобри предложение за създаването на специален трибунал в Хага. Целта му е съдебен процес, който разследва руски военни и политически ръководители за навлизането на руски войски в Украйна.

Това, че има множество данни за военни престъпления от страна на Украйна, никой от американските марионетки в ЕС не се интересува. Явно по политически причини ще повтарят украинската пропаганда и инсценировки. Доказателства на тях не са им нужни!

Велизар Енчев коментира включването ни в делото така:

България съди агресора Русия в Хага. Ще я съдим ли и за агресията срещу Османската империя през 1877-а?

България, заедно с новата Коалиция на желаещите, ще съди Русия в Хага заради украинската война.

Иде времето, когато българското племе ще изпълни със съдържание култовия термин „черна неблагодарност“.

Тогава ще осъдим и агресията на руската императорска армия през 1877-а срещу легитимната Османска империя.

При това агресорът, без изобщо да е провокиран от турската страна, вероломно напада жертвата си на два фронта – Дунавския и Кавказкия.

Тази непровокирана агресия (като изключим бунтовническите метежи на шепа български сепаратисти в Батак, Перущица, Панагюрище, Копривщица, Ново село, Дряново, Кръвеник и Шумата) е погазила международните норми през  XIX век.

Третата българска държава е рожба на руска агресия в периода 1877-1878-а. Сиреч е незаконно родена и като такава подлежи на ревизия – дали на Берлински, дали на Вашингтонски конгрес.“

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram