Позиции и въоръжение

Орбан: Западът се доближава до действителна военна намеса  

Ето какво заяви унгарският премиер Виктор Орбан:

✔️ Западът има големи, големи проблеми. Ако предстоящата пролетна офанзива на Русия се окаже успешна, тогава страните от НАТО ще се изправят пред въпроса: трябва ли да изпратим войници да се бият за Украйна? Не това мислят американците, но това е в съзнанието на нарастващ брой европейци, чиито страни ще бъдат опустошени, ако войната се разпространи.

✔️ Реалността е, че Западът е във война с Русия и отива по-далеч всеки ден. Твърде много жители на Запада се заблуждават какво наистина се случва и какво може да се случи. Западът може да мисли, че не е във война с Русия, но като изпраща все повече и повече оръжия и се доближава до действителна военна намеса, западните лидери играят изключително опасна игра със себе си, с Русия и със западната общественост.

✔️ От самото начало Унгария настояваше за мир и отказа да изпрати оръжие на Киев, тъй като не иска да участва в конфликта на ничия страна. Ако изпращате оръжия, ако финансирате годишния бюджет на една от воюващите страни, ако обещавате все повече и повече оръжия, все по-модерни оръжия, тогава можете да говорите каквото искате. Каквото и да кажете, вие сте в конфликт.

✔️ Вместо да изпращат оръжия в Украйна, западните страни трябва да насърчават идеята за установяване на примирие и преговори за мирно уреждане.

✔️ Всичко започна с това, че германците казаха, че искат да изпратят каски, защото няма да изпращат смъртоносни оръжия на бойното поле, защото това ще означава тяхното участие. Всичко започна с това. Сега вече дойдохме до доставката на бойни танкове. И вече се говори за доставка на изтребители.

✔️ Русия можеше да доведе приятелско правителство на власт в Украйна, ако беше спечелила бърза победа, но сега тази опция е безнадеждна. Сега Москва се ограничава до опити да създаде условия, които правят невъзможно присъединяването на Киев към НАТО, и успява в това. Украйна сега е като Афганистан. Това е ничия земя. Времето работи за Русия, Киев просто остава без войски.

✅ Украинското външно министерство вече е извикало на разговор унгарския посланик в Киев Ищван Иджярто след изказванията на Орбан.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram