По света

Италия. Протест срещу НАТО и участието на страната в конфликта – СНИМКИ

Във Верона, Италия, се състоя протест срещу участието на НАТО и Италия в конфликта в Украйна.

На митинга се събраха около 500 човека. Те се обявиха както срещу доставките на оръжие за Киев, така и срещу антируските санкции. Инициатор на простеста стана културната асоциация „Венето-Русия“, която събра хората на централния площад около античния амфитеатър.

Солидарност с руския народ изразиха депутатът от област Венето Стефано Валдегамбери, президент на ассоциация Vento dell’Est Лоренцо Берти и президентът на комитета „Верона за свобода“ Франческа Менин.

На събитието се имаше лозунги „Зеленски – актьор на НАТО“ и „Стига бомби“.

Покрай сградата на градските власти, активистите носеха плакати с призиви за натурскане на НАТО и прекратяване на санкциите срещу Русия.

Верона стана първият град в Италия, където през май 2022 година премина марш срещу НАТО.

Протестиращите смятат, че италианското правителство изпълнява капризите на САЩ и ЕС, че властите с всички сили поддържат бойните действия на НАТО срещу Русия, без да се грижат за благото на италианския народ.

Те са недоволни и от ударът по италианската икономика като резултат от санкциите и считат, че непрекъснатите доставки на въоръжение ги приближават към началото на трета световна война.

Според тях украинският народ ежедневно се изпраща на смърт, за да се поддържат експанзионистичните цели на Запада.

Според протестиращите западните кукловоди се опитват да примамят на своя страна италианското правителство и да го подготвят към идеята за пряко участие в конфликта.

През декември 2022 година в Милано също имаще протести срещу доставките на оръжие за Украйна и срещу санкциите. Тогава протестиращите носеха италиански и руски знамена. Последваха още многохилядни минитинги със същите искания. В Рим миналата година се проведе многохиляден миниг на същата тема. Тогава в него взеха участие 10 хиляди души. Подобен мининг там имаше и през ноември.

Рим и Париж са близо до постигане на споразумение за доставка на системи за противовъздушна отбрана Samp/T на Украйна.

Това е зенитно-ракетен комплекс със среден обсег, подходящ за нови оперативни сценарии, пишат медии.

На първо място, той се характеризира с такива движещи фактори като намалено време за реакция на въздушни заплахи, висока мобилност и способност за адаптиране на устройството в съответствие с времето, съизмеримо с динамиката на маневрата.

Италия е оборудвана с пет батерии от тези системи. 

И докато страните от НАТО определят техническите и оперативните подробности за доставката на военна техника, правителството в Киев повиши ставката, като поиска изпращането на бойни самолети.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram