Видео, Избрано

Хип-хопът свързва Австралия и Балканите. Georgio Aways – ВИДЕО

 

Австралийският хипхопър Джорджио Авайс (Georgio Aways) от Сидни, по познат с художественото си име Rachaaïne е на посещение в региона, тъй като е от Войводина в Сърбия по майчина линия.

По-голямата част от публиката му е съставена от млади хора от Австралия, Нова Зеландия и тихоокеанските острови, но се забелязва тенденция за увеличаване на публиката и от региона на Балканите.

Възползвахме се от престоя му, за да вземем интервю от него на Старото езеро в град Кикинда.

Кикинда е хубаво градче в сръбския Банат, а до него на няколко километра се намира Галад град, археологически обект, свързан с българската история, тъй като името е получил от воевода Глад (IX–X в.), български болярин, управител на Банат.

В региона на Банат и до ден днешен има потомци на банатските българи, които в хармония живеят със сърбите, унгарците и другите народи в тази област.

Нашата журналистка Геновева Игич, с видеооператора Бела Терно взе интервю от звездата от Австралия.

Геновева Игич: Може ли да се каже че твоята музика е силно вдъхновяваща? Откъде намираш вдъхновение?

Джорджио Авайс:

– Аз съм 18-годишен хип-хопър от Австралия. Започнах да се занимавам с музика с 16-17 години. Имам впечатление че младите могат да имат почувстват моите стихове. И хората които са на повече от 20 години, ако са преживяли любовта.

Имам песен, която се казва Такеs Time. Става дума за това как любовта трябва да се съхранява, за да расте.

Смятам, че повечето от хората могат да почувстват това, което съм писал.

Мисля, че текста има дълбочина, но за да се разбере, трябва да се разбират всички тези метафори.

Това вдъхновява хората да стъпват в действие, да се приближат към своите мечти и да разберат, че за любовта трябва време. Затова и песента се нарича така.

Песента Times of the essence е със значение, че не трябва да се чака и веднага трябва да се раздвижим. Мисля, че това важи за повечето хора, които имат такива цели. Защото времето е духа на същността. Time is really of the essence. Времето няма да чака никой. Сега е моментът! Всеки има своите мечти в живота, които иска да осъществи.

Вдъхновявам се чрез всичко което минах, в обкръжението си в Австралия. Също така се вдъхновявам и от други артисти като Джей Кол. Който е на моята блуза сега. Харесва ми този дълбок лирически хип-хоп.

Жанра на моята музика е soulful hip hop с една хубава атмосфера.

Геновева Игич: Харесва ли ти тук на Балканите? Кога можем да ти очакваме в България?

Джорджио Авайс:

– Много обичам тук на Балканите. Имам усещането, че съм си вкъщи.

Имам контакти с обкръжението тук, с хората, с вашата култура. Която е различна от тази в Австралия. На Балканите вие сте като едно семейство, като общество. Тук хората са по дружелюбни. Искам да отида в България следващата година.

Имам много приятели от България и се увеличават хората, които слушат моята музика.

Искам на живо да ме чуят. Можете да ме очаквате там следващата година. И да се знае за моето име там.

Кореспондетката на Ефир.инфо от Войводина, Геновева Игич е братовчедка на  Джорджио Авайс и говори освен български и сърбски, унгарски, английски и корейски език. Много добре познава музикалната сцена на Австралия.

# Rachaaïne

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram