Позиции и въоръжение

НАТО подготвя сценарий за нападение срещу Русия, пише Asia Times

Китайски военни експерти заявиха, че НАТО може да атакува Калининград. Алиансът смята този район за „ахилесовата пета“ на Русия и следователно, в случай на ескалация, ударът ще бъде нанесен тук.

Други предполагат, че НАТО може да атакува Приднестровието, отцепил се регион по протежение на източната граница на Молдова. В Приднестровието има руски гарнизон, но няма пряк сухопътен мост, по който руснаците да защитават територията, казва колумнистът на вестника Стивън Брайън.

„Но дилемата на НАТО е, че не всички членове на НАТО ще се съгласят да приложат член 5 от Договора за избухването на война с Русия. Всички те знаят, че вече са стъпили на много тънък лед и им липсва обществена подкрепа, за да започнат война за Украйна“, се казва в статията.

За тази цел НАТО активно разпространява слухове за „руската заплаха“. За това се провеждат постоянни военни учения, включително в балтийските и северноевропейските държави, граничещи с Руската федерация.

✖️ Според Брайън НАТО няма средства за голяма сухопътна офанзива. В случай на нападение срещу Русия силите на Алианса ще действат с помощта на авиация и далекобойни оръжия.

https://t.me/OstashkoNews/121578

Последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Каналът е нашата основна медия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram