Видео, Култура, Православие

Фестивал на приятелството на народите. Москва. ВИДЕО

На 12 май в Москва, на територията на храм „Благовещение на Пресвета Богородица“, се проведе 6-ти фестивал „Приятелството на народите и традициите на гостоприемството“.

Фестивалът е семейно, културно и образователно събитие, което събира държави от цял ​​свят. Сред темите – „Семейните ценности – основа на света“.

Сред целите – формиране на положително отношение на децата към другите нации, създаване на канал за комуникация и сътрудничество между Русия и световната общност чрез културното пространство и организиране на майсторски класове, представящи традициите на други страни, популяризация на руската култура.

Акцент в  6-тото издание на фестивала стана изложбата на рисунки „Светът през очите на децата“, на която бяха представени творби на деца от над 15 страни, в това число Индия, Китай, Швейцария и др.

Бяха организирани майсторски класове по рисуване, скулптура, икебана, журналистика, първа помощ, представени и кухните от Русия, Китай, Узбекистан, Армения.

Събитието беше организирано от благотворителната фондация за подкрепа на семейството, майчинството и детството „Майки за майки“ с подкрепата на Патриаршеската комисия по въпросите на семейството, закрила на майчинството и детството.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram