Коментар

Това няма да е конфронтация с НАТО – ще е конкретна държава

Александър Артамонов https://t.me/nationaldef, руски военен експерт:

• Столтенберг практикува логиката, че изстреляната западна ракета вече е украинска. Тогава, ако, да речем, някаква система за противовъздушна отбрана стреля по нашите ракети от територията на Полша, в този случай това ще бъде ракета, която лети на територията на Украйна и участва във военни действия. Това означава, че по цялата траектория, включително пусковата установка, това вече е военна цел. Тоест и ние можем да нанесем удар – не по НАТО.

• Между другото, колективният отговор на НАТО на всяка военна заплаха не е задължителен: всеки може да даде отговора, който иска. Орбан не иска да даде отговор, но може и да не даде – по чл.5. в крайни случаи се предвижда възможност за военно участие и то по избор.

• При всякакви агресивни действия вече сме предупредили каква ще бъде реакцията. И това няма да е конфронтация с НАТО, ще бъде конкретна страна: Полша, Румъния или Молдова, през които сега се доставят оръжия.
Но украинците не искат разрешение за полските ракети. Тогава трябва ли да удряме заводи, разположени във Франция, Германия, Великобритания, или точките, където се доставят тези ракети – летище Жешов в Полша, например?

https://t.me/OstashkoNews/137259

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram