По света

Москва отговори на предложението на сенаторите в САЩ да изгонят 300 руски дипломати

В Министерството на външните работи коментираха призива на американските сенатори да изгонят 300 руски дипломати от САЩ. Това съобщава „Комерсант“.

„Дори няма да ви напомняме, че във Вашингтон няма такова количество руски дипломати. Или конгресмените, които не притежават подходящи познания в международните отношения, преброиха и руския дипломатически персонал, работещ в постоянното представителство на ООН? “ – казаха от външното министерство.

Външното министерство предположи, че сенаторите, изложили подобни идеи, вероятно ще се стремят към „затваряне на американските чуждестранни мисии в Русия“, добавяйки, че отговорността за това ще бъде на властите в САЩ.

Вестникът цитира и коментар на ръководителя на комитета на Съвета на федерацията по международни въпроси Григорий Карасин. Той отбеляза, че „руските сенатори са много по-конструктивни, но няма да търпят подигравки над двустранните отношения“.

Американски сенатори, както от Демократическата, така и от Републиканската партия поискаха от президента Джо Байдън да изгони 300 руски дипломати от страната, ако персоналът на посолството на САЩ в Москва не бъде разширен.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram