Новини

За мирът и православието

Председателят на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ и кандидат за президент Николай Малинов проведе две срещи с руски политици в последния си ден от престоя си в Москва.

Малинов се срещна с председателя на комисията на Държавната дума по международни въпроси и председател на „Руския фонд за мир“ Леонид Слуцкий.

Двамата обсъдиха отношенията между България и Русия, но и между Европа и Русия. На фона на изострената геополитическа обстановка темата за мира бе и една от основните по време на разговора.

Бяха коментирани също процесите в православния свят и сътрудничеството между православните църкви на Русия, България и по света.

Слуцкий изрази задоволство от дългогодишното си приятелство с Малинов и готовност за пълноценна подкрепа и работа с партия „Русофили за възраждане на Отечеството“.

Темата за православието беше засегната и в още една среща на председателя на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ с президента на Интерпарламентарната асамблея по православие и председател на парламентарната комисия по развитие на гражданското общество, въпросите на обществените и религиозните обединения Сергей Гаврилов.

С него обсъдиха законодателството в сферата на вероизповеданията и спецификите в България, Русия и други православни страни. Сред темите на разговора бе засегнато развитието на сътрудничеството на базата на православието и славянството.

Двамата коментираха и състоянието на гражданското общество в двете страни и руското законодателство в областта на човешките права.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram