Коментар, У нас

Победата на ПП – победа за американската геостратегия на Балканите и в частност в България

Публикуваме коментарът на международния анализатор и експерт по сигурността Боян Чуков относно резултата на партия ПП на последните избори. Коментарът е взет от Фейсбук. По традиция публикуваме авторските материали без никаква редакторска намеса.

Боян Чуков:

„Победата на ПП на парламентарните избори е сериозна победа на американската геостратегия на Балканите и в частност в България. Самата партия ПП е миниатюрно идеологическо (ляв либерализъм) копие на американската Демократическа партия. Ако се погледнат по-отблизо листите на ПП ще се види, че става въпрос за ударно внедряване у нас на ново поколение колониална администрация свързана с англосаксонския свят. Големите губещи на тези избори са БСП и ДБ. Корнелия Нинова категорично се утвърди като ротен старшина на соц. партията, а Румен Радев като нейн ротен командир. Христо Иванов ще трябва да се примири с ролята на салонен управител на ресторант, в който идва да хапне ръководството на ПП. Най-много членска маса от ДБ и БСП са гласували в неделя за Румен Радев. Както се казва „нема лево, нема десно“. Същата история като с избирането преди време на кмета на кв. Лозенец в София. От партия ПП да отидат да целунат ръка на Румен Радев, който ги изкара от нищото и ги изведе лично във висока държавна и партийна орбита като им даде министерски постове.

За последните 30-на години най-добрият и професионален посланик на САЩ в България е Н. Пр. Херо Мустафа. Шапка й свалям!

Българските русофили за поредн път бяха изработени много интелигентно като се включиха доброволно в американската схема като дейни „полезни идиоти“. Най-трагичното за тях е, че все още не са го разбрали.“

(Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години. Съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Има стотици публикации на международни теми.)

КОМЕНТАР НА РЕДАКЦИЯТА: В публикацията не се визират НД „Русофили“, партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ или русофилите по принцип. В други публикация на Чуков, а и не само, в интернет можете да видите същата оценка за онези, които считат себе си за русофили, но повлияни от пропагандата гласуват за проамерикански партии. Това е факт. Заслепени от клишета и медийни лъжи, те често не виждат истинските лица на хората, за които гласуват… Както много от тях например смятат Румен Радев за русофил… НО фактите говорят друго.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram