Видео, Природа

В Сочи заснеха метеорит, който падна в морето (ВИДЕО)

Източник: https://bg.rbth.com/

Жители на Лазаревския район в Сочи заснеха падане на метеорит, а видеото се появи в социалните мрежи на 8 декември.

Местните в Сочи и гостите на града станали свидетели на рядко явление – падане на метеорит. Според една от версиите космическият обект е бил по-скоро болид – ярък метеор с опашка, предаде порталът „Утренний юг“.

По правило падането му се съпровожда от силен взрив и експлозия, а понякога и с падане на метеорити. Неговата скорост на нахлуване в земната атмосфера варира от 11 до 73 км/сек !

На записите, публикувани в интернет, се вижда, че космическото тяло вероятно не е успяло да достигне морето или земята, а е изгоряло преди да се приближи до повърхността им.

Засега няма коментар от кубанските метеоролози.

Последно новини за падане на метеорит в Кубан се появиха през ноември миналата година. Тогава рядкото явление бе заснето от жител на Кропоткин. Според него той паднал в района на Казанска планина. Не е установено обаче дали това е бил метеорит или болид.

Наскоро жители и турсити в Сочи станаха свидетели на още едно необичайно природно явление – формиране на облаци асператус. Те са вид „неравни“ облаци с изразени вълнообразни структури в долната си част. Такива облаци привличат вниманието както с живописния, така и с плашещия си вид.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram