По света

Изчерпват ли се възможностите за избягване на войната?

В настъпващата година Западът трябва да определи отношението си към опасенията на Русия по отношение на собствената й сигурност. В противен случай, според американския анализатор Пол Крейг Робъртс, американската мощ ще бъде сломена и в най-лошия случай животът в западния свят ще завърши с ядрена война.

Както пише експертът в ресурса му paulcraigroberts.org, официалните лица от НАТО са игнорирали опасенията на Путин относно сигурността на Русия. Съветникът на Тръмп по националната сигурност, неоконсерваторът Джон Болтън, насърчава по-нататъшните провокации, за които Путин ясно заяви, че могат да доведат до въоръжен конфликт.

«Когато руският президент казва на идиотския Запад, че Русия няма къде да отстъпи, той има предвид, че Руската федерация е изчерпала всички възможности да избегне война. В тази ситуация Съединените щати трябва да отстъпят. Путин очаква Байдън да действа отговорно и да работи за мир, признавайки законните опасения на Русия за сигурността на нейните граници», пише експертът.

Робъртс обаче се опасява, че войната може да не е инициирана от Байдън, а от американския военно-промишлен комплекс в преследване на печалбите от продажбата на оръжие. Съединените щати могат да се опитат да дестабилизират Русия в интерес на собствената си хегемония и по този начин да подкопаят сигурността на Руската федерация.

Но идващата година може да доведе до края на могъществото на Вашингтон – Русия ще окупира Украйна като самоотбрана, а Китай ще приеме Тайван като демонстрация на собствената си сила.

Освен това, заключава анализаторът, 2022 г. може да бъде годината на смъртта на западния свят в кошмара на ядрена война.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram