Видео, По света

Планове за атентат срещу ВЕЦ-а в Киев в аудиозапис (ВИДЕО)

Телеграм-канал СМЕРШ (Украина), който е обявил събиране на информация за престъпленията на киевската хунта публикува предупреждение за подготвяна провокация. А също така приложи аудиозапис.

Каналът е получил гласово съобщение на сътрудник на Киевската ВЕЦ, адресирано до негов родственик (до брат му).

От украинска страна планират да подкопаят монтажните елементи на хидроелектрическите агрегати на станцията (опорни лагери), за да предизвикат неконтролируем поток вода.

За това са подготвени за взрив основна и резервна подстанция (за това се говори в записа), които захранват системите на ВЕЦ-а, включително системата за аварийно изпускане.

В същото време те предпазливо са затворили самите аварийните шлюзове и е напълно възможно да са ги блокирали. Резултатът от експлозията ще бъде сериозен недостиг на електроенергия в Киев и региона, както и наводнения на редица райони на столицата, тъй като нивото на водата в Днепър ще се повиши с 9-12 метра. В края на съобщението служителят на ВЕЦ-а препоръчва на брат си да вземе семейството си и да се премести на безопасно място.

Дали подаденият сигнал ще се окаже истина или не, на този етап едва ли е възможно да се каже.

Но ако действително се планира такова чудовищно действие, разпространяването на информацията за подобни планове може и да способстват за предотвратяването му

One Comment

  1. Pingback: Планы покушения на ГЭС в Киеве (аудио) - InfoPress.am

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram