Видео, Сигурност

Великобритания блокира заседание на СС ООН по Буча. Има ли какво да крие? (ВИДЕО)

В светлината на въпиющата провокация на украинските радикали в Буча Русия поиска свикване на заседание на Съвета на сигурност на ООН във второта полотива на деня на 4 април.

„Председателстващата в СС ООН Великобритания не даде съгласие за провеждане на заседание на Съвета за сигурност за ситуацията в Буча. Русия отново ще поиска свикване на Съвета за сигурност на ООН във връзка с престъпната провокация на украинските военни и радикали в Буча“ – посочи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Председателят на Съвета за сигурност, Великобритания, не можа да потвърди възможността да се проведе такова заседание, но Москва продължава да настоява срещата да се състои“ – посочи руският външен министър Сергей Лавров.

„Русия разглежда като пряка заплаха за международната сигурност такива провокации като в Буча“, посочи още той.

Главата на руското МВнР също така назова ситуацията в Буча „фейкова атака“.

Ето какво заяви Лавров:

Остава да питаме защо Великобритания не иска да се разгледа случая? Да не би да крие нещо?

И пак по казуса Буча, за който вече писахме. Ето едно американско мнение:

Време на смъртта. Причина за смъртта. Място на смъртта. Отговорете на тези три въпроса за всяко от телата. А след това започнете да търсите виновни. До тогава вие буквално разпространяване дезинформация“ – заяви бившия инспектор на ООН по наблюдение за ликвидиране на иракското оръжие са масово унищожение Скотт Риттър.

Според Риттер сега „общественото мнение на Запад се формира по пътя на активното провеждане на методите на информационната война, насочена към това да представи Русия в негативна светлина“. Той констатира, че обективният наблюдател е трябвало да изчака резултатите от експертизите, преди да назовава виновни.

По-рано посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че украинските военни са обстреляли Буча, когато руските войски вече са били напуснали града, но САЩ премълчават тази информация.

Друг интересен момент – но от украинска страна.

Ден преди появяването на видео с телата по улиците в Буча (видеата с телата се появяват на 3 април) националната полиция на Украйна обяви (на 2 април) за начало на „прочистване“ и показа съответното видео, там няма нито дума за тела на загинали цивилни. Тогава украинските силоваци заявяват, че „специалните части на националната полиция на Украйна е започнала прочистване на град Буча“ от диверсанти и от тези, които са сътрудничели с руските военни.

Ето и тези момети от репортажа на украинската национална полиция ден по-рано.

Пълната версия на видеото на МВР на Украйна – със съответната дата – 2 април (ден преди чудовищния фейк) можете да видите на техния официален канал тук – https://t.me/mvs_ukraine/10765.

ПРЕДИСТОРИЯ:

Буча. Украинска касапница и циничен фейк! (ВИДЕО, ФОТО, 18+)

Последвайте ни в Телеграм. https://t.me/efir_info

Фейсбук все повече налага цензура.

3 Comments

  1. Pingback: Буча. Украинска касапница и циничен фейк! (ВИДЕО, ФОТО, 18+) - Ефир.ИНФО

  2. Отечествен Фронт

    Е какво да очакваме от нацисти и фашисти .учениците на Гьобелс .Затова Русия трябва да завърши напълно военната операция във Украйна . До пълното унищожение на фашизма във Украйна .

  3. Веско Стоянов

    Това е изключително важен, критичен момент за нагласите и отношението на световната общественост. Цялата истина трябва да пробие!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram