По света

Криза в еврозоната! За първи път от 20 години доларът се изравни с еврото

Заместник-председателят на Съвета по сигурността на Русия Дмитрий Медведев коментира в своя Телеграм-канал фактът, че курсовете на еврото и долара се изравниха за първи път от 20 години.

Той посочи:

„Прогнозите за настъпване на системна криза в еврозоната започват да се сбъдват. Първоначално европейците са се простреляли в главата със санкционния пистолет.

Сега те жънат горчивите плодове на намаляване на производството, повече от критична продоволствена инфлация, загуба на конкурентоспособността на своите стоки и очакване на зимата в ледени жилища без нашия газ.

В глобален план това е потвърждение на изключително необмисления характер на санкциите срещу Русия. Санкциите не работят. Санкциите вредят на самите европейци. Еврото отслабва.

И разбира се, европейската валута, която поевтинява спрямо американската, се превърна в отличен маркер за този, който плаща в твърда валута за кървавата криза в Незалежната (Украйна, бел.ред.).

Вашингтон заедно с Лондон отгледаха европейците като напръстници. ( в оригинал – Вашингтон на пару с Лондоном развели европейцев как напёрсточники.)

Известно е, че войната е продължение на политиката с други средства.

Готвейки икономическата битка, е трябвало първо да пресметнат своите валутно-икономически проблеми, а не просто да въвеждат глупави рестрикции.

В Белият дом тази формула, за разлика от брюкселските кучета на войната, знаят, видимо, несравнимо по-добре.  Себе си наказват много по-рядко, дълго време мерейки последствията.

А „полезните европейски идиоти“ пострадаха по милостта на американците къде къде по-силно.

Но за тях съвсем няма жал, доколкото именно русофобите от ЕС разпалиха хибридната война с Русия и откриха против нас широк икономически фронт.

Впрочем, платежоспособността на Европа нас малко ни безпокои.

Ние трябва да се занимаваме с адаптацията на своята икономика към значително сложни условия. Да решаваме проблемите в промишлеността, включвайки обезпечаването на технологичния суверенитет. Тук има още много работа.

А най-добрата защита от гниещото евро ще стане преходът към нови способи на плащане в търговията с нашите надеждни партньори, включително използването на национални валути – руската рубла, китайския юан, индийски рупии и др. В бъдеще е възможно и създаването на нова резервна валута на страните от БРИКС.

За сега – $1 = €1.

Пазете спестяванията си в рубли!“

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram