Видео, По света

Какво всъщност удари Русия в Одеса? – ВИДЕО

В пристанището в Одеса и унищожен украински военен кораб и склад с доставени на Киев от САЩ противокорабни ракети „Harpoon“, извадени са от строя производствените мощности на предприятието за ремонт и модернизация на корабите от състава на ВМС на Украйна. Това беше съобщено от министерство на отбраната на Русия. Ударът е нанесен с ракети „Калибър“.

Украинската страна, както обичайно, представи картината по друг начин. „Руснаците нанесоха удар по това място, където се разполага зърното“ – твърди представителят на украинската армия Юрий Игнат.

Че украинската страна разпространява фалшиви новини, става ясно и от разпространените видеа. Но и в разобличения в някои от украинските медии. Терминалите за съхранение на зърно не са пострадали, както и останалата гражданска инфраструктура.

Това в крайна сметка бе потвърдено и от някои западни медии. BBC се стеснява да напише, че Киев е излъгал и затова съобщава: „От Украйна първоначално говореха, че ударът е нанесен по мястото, където се е съхранявало зърното. Но после беше изяснено, че зърнохранилището не е пострадало.“

В „българските“ медии обаче продължаваме да четем фантазиите на режима в Киев.

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram