Видео

Христо Грозев – участник в провалена операция на украинските специални служби – ВИДЕО

Грозев – в операция на украинското военно разузнаване, включваща в кражба на самолети и отравяне на хора. Ето този българските медии го представят като „разследващ журналист“!

Главният „разследващ журналист“ на изданието Bellingcat Христо Грозев е участвал в операция на украинското военно разузнаване, което се е опитало да открадне самолети на ВКС РФ.

Руското контраразузнаване проваля операцията, за която се съобщава, че е била под управлението на специалните служби на НАТО.

По време на оперативна игра ФСБ успява да получи данни от ГУР (военното разузнаване на Украйна), благодарение на които са установени редица военни обекти на Украйна. От ФСБ отбелязаха, че благодарение на разкриването на плановете, Русия е успяла да нанесе удар по редица украински военни обекти.

По време на оперативната игра са установени сътрудниците на украинските специални служби, задействани в операцията, както и техните помощници.

В материалите по случая има фрагмент от разговор на Христо Грозев с един от участниците  в операцията, става ясно от материали по случая.

Чрез свой координатор Грозев е намерил две момичета куриери, които се срещат на жп гарата в Липецк с куриера, нает от украинското разузнаване, който носи в аванс 4000 долара за уж съгласилия се на кражбата руски пилот.

Публикуваме разпространените оперативни кадри на ФСБ. Там можете да видите както разговор между уж съгласилия се руски пилот с представител на украинските служби, момичетата куриери и намерените пари, разговорите в месинджъри при опитите за вербовка, приготвени паспорти.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ КАТО ПОСЛЕДВАТЕ ВРЪЗКАТА В ТЕЛЕГРАМ.

ЮТУБ НИ ЗАБРАНИ ДА ГО ПУБЛИКУВАМЕ –

https://t.me/efir_info/640

За самолет на пилотите на ВКС РФ им се предлагат от 1 до 2 милиона долара. Връзката се поддържа чрез съобщения в приложения и телефонни разговори.

Украинските специални служби обещават да направят паспорти на Румъния и Словения за жените на руските пилоти и да организират тяхното преместване там.

В един от разговорите се споменава, че властите на тези страни са в течение с действията на Украйна: „Това са държавни хора, не е някаква самодейност, сериозна организация“.

Украинските разузнавачи разкрили схемите на разположение на средствата за ПВО на Украйна, опитвайки се да убедят руските пилоти да откраднат самолетите на ВКС РФ. Явно бдителността им е паднала. Съобщили са също, че в населените пунктове на Украйна се намират най-много ПЗРК, затова е нужно те да се избягват.

Украинските разузнавачи открито и детайлно инструктирали „бегълците“ как ще премине процеса на кражбата. Планирала се имитация на прихващането на руския военен самолет, а по-късно неговото кацане на летище Канатово в Кировоградска област.

Щурмана на самолета, който се краде, се е планирало да бъде упоен или отровен с клофелин, заради което препаратът е бил доставен във Волгоград. Скрит е в тайник в гората, където е иззет от руските контраразузнавачи. Открити са 2 опаковки по 10 ампули.

Така „българският разследващ журналист“ се оказва замесен в опит за похищение на самолет, отравяне на човек и вземане като заложници на жени и деца, коментират в Телеграм-каналите. Грозев се е опитал да използва контактите си в Русия, за да помогне на ГУР.

Накратко:

Украинското разузнаване е планирало да открадне Су-24, Су-34 и Ту-22М3 по време на боен полет.

Обещавали цена до 2 милиона долара за самолет, в това число 4000 долара като аванс чрез куриер. Уверявали, че ЕС ще обезпечи тяхната безопасност, а жените на пилотите щели да бъдат изпратени в Прибалтика, Германия и България.

В действителност украинското разузнаване е планирало да вземе като заложници семействата на руските военни пилоти, поясняват от ФСБ.

За потвърждаване на готовност за вербовка и кражба на самолета украинската страна искала да се изпрати видео, на което пилотът показвал на фона на самолета номер, предварително зададен му от украинското разузнаване.

„Очевидно е, че самата операция се е провеждала при поддръжката на западните, преди всичко на британските, специални служби“ – съобщиха от ФСБ.

При това в операцията участва главният „разследващ журналист“ на Bellingcat Христо Грозев. Това е видно от разпространените материали. Според съобщеното от представителя на руското контраразузнаване – „за причастността на Грозев към MI6 (британското външно разузнаване) е известно не само от неговите заявления“.

Като потвърждение на грандиозния провал на украинските служби президентът на Украйна Владимир Зеленски смени командващия на силите за специални операции, вместо Григорий Галаган, вече е назначен Виктор Хоренко.

Ето и коментарът на един от пилотите, който украинските служби са се опитали да вербуват:

РЕСУРСИТЕ, КОИТО СА ПОД КОНТРОЛА НА КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД, НАЛАГАТ ЦЕНЗУРА НА ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ИМ ИЗНАСЯ! ПОСЛЕДВАТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram