Видео, По света

Киев изби част от „азовците“, за да ликвидира свидетели. Пак обвиниха Москва – ВИДЕО

От ДНР съобщиха, че украинските сили са ударили в Еленовка мястото, където са били разположени пленници. Има множество убити и ранени.

Украинската страна отрече да е нанасяла удар и хвърли вината на Москва.

Съветникът на началника на кабинета на украинския президент Владимир Зеленески Михайло Подоляк твърди, че целта на руснаците била да се скрият военни престъпления и изтезания.

Само, че ударът е нанесен от украинска страна, за което свидетелстват отломките.

На мястото на удара по колонията с украински пленници в Еленовка са намерени отломки от боеприпас на американската реактивна система за залпов огън HIMARS.

РИА “Новости“ публикува видео с фрагментите на американските ракети. Ясно е с какво е направен ударът.

Ясно е и кой има възможност да го направи. Генералният щаб на ВСУ отрече да са нанасяли ракетен удар по затвора в Еленовка.

Украинската страна извърши поредното военно престъпление, избивайки украински пленници и явно в опит да се отърве от тях, тъй като интервютата и признанията на пленените зачестиха в последните дни.

Военният репортер Андрей Руденко също публикува кадри от мястото на обстрела.

 

В ударения затвор в Еленовка са се намирали част от предалите се „азовци“, които са започвали да дават показание против своето командване.

По данни още в първите часове на обстрела – загинали са над 50, ранени над 130.

Ако бяха верни абсурдните обяснения на Киев, че руснаците ги обстреляли, за да прикрият нещо, то оцелели нямаше да има. За какво им е на руснаците и съюзните сили да държат пленници и после да ги унищожат?

Но мотивите на Киев са ясни. Ликвидиране на свидетели и сплашване на следващите. А и поредната кампания.

„Интересно е, че украинците удариха колонията в Еленовка на фона на многобройни интервюта на пленените „азовци“, които се появиха в различни медии през последните дни“, пише военният кореспондент Александър Коц.

„Разбира се, ударът на HIMARS по техните бивши „защитници“ също е опит да им затворят устите завинаги“, казва Коц.

„Военно-политическото ръководство на Украйна очевидно е решило да се освободи от ненужния баласт“, ​​коментира заместник-министърът на информацията на ДНР Даниил Безсонов.

Ударът на въоръжените сили на Украйна по колонията в Еленовка, разбира се, е военно престъпление. Но абсурдът е, че въоръжените сили на Украйна осем години обстрелваха Донбас. Сред пленниците имаше и артилеристи, които по-рано можеха да стрелят по Луганск и Донецк. И сега едни украински военнопрестъпници удрят други“, коментира заместник-председателят на Московската градска дума, телевизионният журналист Андрей Медведев.

„Въоръжените сили на Украйна нанесоха целенасочен удар по колонията. Заповедта е дадена най-вероятно от кабинета на Зеленски “, каза посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник пред вестник ВЗГЛЯД. „Мисля, че нашите специални служби ще предприемат определени действия, които ще гарантират безопасността на затворниците. Това е важно, за да се проведе разследване на извършените от тях престъпления, както и за демонстративни коментари за международната общност, която сега продължава да служи на режима в Киев“, заключи Мирошник.

В ЕС по традиция следват американската линия и подкрепят без доказателства украинските твърдения.

Първият дипломат на ЕС Жосеп Борел „осъди жестокостите, извършвани от руските въоръжени сили и техните съюзници в Украйна“ предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Борел – най-бързият следовател? Без доказателства – веднага издава присъди…

А логиката? Кой има мотив? Кой има възможност? Това са непопулярни неща за колективния Запад.

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

One Comment

  1. Елементарна киевска лъжа – „като две капки вода“ с лъжата за руски обстрел на ЗАЕЦ !

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram