Бойко Борисов
У нас

Кой е най-голям „евроатлантик“? Състезанието пред „Козяк“ набира скорост!

От ГЕРБ излязоха с пресконференция на която се оправдаха, че те са по-големи евроатлантици от управляващите и хвърлиха предизвикателство към тях. Щели да си партнират с всеки, който бил готов на определени точки.

„Петков каза, че ние години наред сме обслужвали интересите на „Газпром“, засегнал се Томислав Дончев и натъртва: „Интерконекторът с Гърция е дело на нашето правителство.“

Бойко Борисов обяви:

„декларативно се обръщам към колегите от другите партии – всеки, който е готов да подпише първите документи, става наш съюзник. Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна.

Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% за диверсификация на газ от „Газпром“… Да се съсредоточим към добив на български газ. Партии, които са готови да подкрепят това, са наши съюзници“.

Накратко – предлага ни се по-скъпо гориво, но само да не е руско и да не е от „Газпром“.

Добивът на газ – опитите за подновяване на идеята за добив на шистов газ е крайно опасна за водоносния слой, особено когато става въпрос за житницата на България. А че прогнозите за количествата добив на други места не се оправдаха и добивът няма да е нещо кой знае какво – за някои няма значение.

Борисов постави като приоритет и втората ескадрила Ф-16. Нищо, че първата още се бави. Нищо че и с този самолет се носи рискът тихомълком да се съхранява ядрено оръжие тук. Все пак може да носи ядрено оръжие.

Лидерът на ГЕРБ се обяви и за „100% диверсификация“ на руското ядрено гориво. За заменянето му. Само че това не са краставици, че да сменяш лесно производител.

Натрапваното и от ГЕРБ и от ПП американско ядрено гориво от „Уестингхаус“ – е опасно, има множество регистрирани инциденти с него, по-скъпо е и освен това отработеното гориво остава наш проблем, не си го вземат както руската ТВЕЛ.

Докато четем точките – по-основните моменти между ГЕРБ и ПП – разлика няма, за ДБ – се отнася същото, че и за други фигури от партийната палитра.

Странно или не, но всички тези точки може да се каже, че са в „стратегическия дневен ред на САЩ“.

Дори и тези точки, с които ни дава пример какво са подкрепили в този парламент.

Защо ли?

Или пък сега състезанието пред „Козяк“ в навечерието на изборите ще се изостри?

 

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram