Коментар

Кому е нужно да ни се сервира този „разследващ журналист”?

Автор: Зорница Илиева – журналист и международен анализатор

Оригинално заглавие: Размисли в понеделник сутрин

Първо е публикувано интервю с посланика на Нейно Величество в София, който казва, че „Лондон и София доказаха обща решимост срещу инвазията в Украйна”.

После на екран по не наша като собственост меймстрийм ТВ се появи онзи българин, който работи за сайт, който някои свързват едва ли не като филиал на МИ-6.

Москва вече забрани на своя територия този сайт и всеки ден посочва този българин като обслужващ интереси на Острова, стар враг /понякога по принуда и съюзник като по време на ВСВ/ на Русия.

Но тази сутрин се обясни на българите, които по случайност са се спрели на тази телевизия в ранни часове, че не е ясно дали Путин е болен, но има „множество слухове сред „силовиците” в Кремъл”, които вече се в дилема дали да стоят все още зад президента на огромната страна. Ама шефове на Пентагона и на ЦРУ се решиха да признаят, че публикувани /ей така, случайно/ информации за заболявания на Путин не отговарят на истината. Напротив, деен и енергичен бил този неуморим Путин.

Но нашият „разследващ журналист” си настоява манипулативно на своето. Русия ще бъде победена, модерните оръжия на Запада ще помогнат за украинско настъпление през септември и ще принуди руснаците да напуснат завзетите украински територии. Може, има поговорка „блажени са вярващите”.

Лондон с играта си да бъде водеща сила не само в Украйна, но и на Балканите, все още не проумява, че мислещите българи отдавна не приемат тази война в Украйна за своя. На принципа на Де Гол да не се участва във войни, които „не са наши”, защото „участвам само във война, която е моя”. Като по време на ВСВ, когато Де Гол точно от Лондон ръководи френската съпротива, не колаборационистите.

Българите страдат, че от двете страни на барикадата са славяни, православни, братя до вчера и имали и имат обща история векове. Те познават това чувство, защото каузата ни Македония е същата.

Някак доста общо има в тези сценарии, които се прилагат и в Украйна, и в Македония, но ние сме търпеливи. Знаем си, че истината все пак, някога, ще излезе наяве. Защото не само борците за независима и присъединена към Отечеството Македония са имали лозунг „ние забавяме, но не забравяме”. Православни поговорки, какво да ни правиш, верни си оставаме на традиции и вековна история.

Та кому е нужно да ни се сервира този „разследващ журналист”, който из цялата мрежа и по световните медии бе сочен с пръст като „пробит”, както се изразяват в шпионските романи? С надежда, че това ще обърне палачинката и ще настрои обществото в другата посока? Ама тяхната посока определено не е нашата.

Ние си искаме Отечеството и суверенитета. Ние да си взимаме решенията. Затова и загърбихме тоталитаризма. С надежда, че решенията вече ще са наши и национални. Остава да си дадем кураж с търпение и призив да се мисли. Време е.

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram