Видео, Сигурност

Опит за десант преди пристигането на МААЕ в Запорожката АЕЦ. Има ли общо МИ-6? – ВИДЕО

Напрегната бе обстановката около Запорожката АЕЦ на първи септември, часове преди пристигането на мисията на МААЕ на станцията. Подбрахме най-интересното от специализираните Телеграм-канали. Какво се случи около атомната централа на първи септември – моменти и видеа:

  • Задържани диверсанти

В Енергодар, където се намира Запорожката АЕЦ, задържаха въоръжена група диверсанти, подготвящи атентат на Запорожката АЕЦ, съобщиха от местната администрация (ВГА).

Силоваците съобщиха, че задържаните са имали информация за конструктивните особености на Запорожката АЕЦ, за да нанесат удар в най-незащитеното място. Тези планове са провалени.

На кадрите се вижда, че украинските диверсанти са използвали за връзка чуждестранни спътникови системи, били са тежко въоръжени. По предварителни данни диверсантите е трябвало да извършат атентат на Запорожката АЕЦ по време на посещението на мисията на МААЕ, съобщиха от местната администрация.

  • Масиран артилерийски обстрел

Град Енергодар рано сутринта на 1 септември беше подложен на масиран артилерийски удар от ВСУ. Взривове има в различни части на града, включително в жилищните квартали, както и до административните сгради в града, има попадение и в детска гради в центъра.

Има загинали и ранени мирни жители.

Обстрелвано е също село Васильевка, където се е предвиждала среща на мисията на МААЕ с руските специалисти.

4 снаряда се взривиха на 400 метра от първия енергоблок на централата. Бе съобщено, че е нарушена резервната линия за електроснабдяването на станцията. Заради това пети енергоблок на станцията е бил спрян.

ВСУ удари Енергодар с американски гаубици М777.

Кадри с обстрелите в Енергодар:

 

  • Десант и опит за превземане на АЕЦ-а

Малко след масирания обстрел на Енергодар бяха направени опити за десант и превземане на централата от украинска страна.

Министерство на отбраната на Русия съобщи, че сутринта на 1 септември украинските войски войски в две диверсионни групи с обща численост до 60 души на седем лодки са кацнали на брега на язовир Каховка на три километра североизточно от АЕЦ Запорожие и се опитали да превземат електроцентралата. Били взети за унищожаване на украинския десант, включително с използване на авиация.

Час по-късно руската армия осуети опит за тактически десант на ВСУ, които използвали две самоходни баржи на няколко километра от Запорожката АЕЦ в района на ​село Водяное. Плавателните съдове са потопени.

  • Подозрения за участие на MI-6

В специализираните телеграм-канали активно се обсъждат появяващите се сигнали за това, че планът за превземането на АЕЦ-а от украинска страна е разработен от украинския генерален щаб и британското разузнаване. Отчитал се опита на МI-6. Нощта след операцията е било проведено заседание относно причините за провала на операцията, както и от къде е имало изтичане на информация към руската страна, която е била в течение с детайлите на операцията.

Владимир Тор пише:

Кремъл знаеше за плановете на военното разузнаване на ВСУ да се възползва от пристигането на мисията на МААЕ и да извърши десант, за да се опита да превземе Запорожката АЕЦ и дни наред да правят изявления, че това са били руски специални части. При идеални условия на работа на диверсионната група, те планирали да вземат самата мисия за заложници и да държат атомната електроцентрала минирана, отправяйки искания за пълното изтегляне на руските войски от територията на Крим.

Борис Джонсън донесе плана за операцията и някои от инструкторите със себе си като акорд на своето премиерство, но ако ГУР (военното разузнаване на Украйна) беше успяло, той щеше да откаже да предаде властта, като се позова на международна извънредна ситуация, заплашваща с катастрофа от планетарен мащаб.“

Според него МИ-6 са координирали операцията от своя щаб край Киев, а всички 64 човека от диверсионната група неотдавна са преминали обучение във Великобритания и са пристигнали от Варшава в Одеса на 29 август.

Той съобщава също, че от украинската диверсионна група има пленени.

  • Странни обяснения на Киев

От Киев предварително започнаха да говорят за пристрастността на мисията на МААЕ в Запорожката АЕЦ.

„Международните институции и посредническите мисии изглеждат изключително неефективни, изключително страхливи и крайно непрофесионални.

Те никога не са били готови да работят в екстремни условия. Ти не им вярваш още на входа“, каза Подоляк, съветник от кабинета на Зеленски.

Въпреки всичко мисията на МААЕ пристигна на територията на Запорожката АЕЦ.

ФЕЙСБУК ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛАГА ЦЕНЗУРА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram