Видео, Позиции и въоръжение

Чуждестранни войски в Украйна. Бойна готовност в НАТО – ВИДЕА

„НАТО управлява в ръчен режим действията на Киев на театъра на военните действия, Украйна е наводнена от западни военни инструктори“ – заяви постоянният представител на Русия в Съвета за сигурност на ООН Василий Небензя.

На територията на Украйна тече прокси-война на САЩ и НАТО срещу Русия. Оттук и военните инструктори и ръчното управление.

Паралелно с това заявление се появиха и видеа с чуждестранни наемници.

Ето например един бивш военен от САЩ. Чуждестранния наемник на балаклейското се оказа Майкл Ненс. Известен в САЩ. Преди да се отправи към Украйна, често се е появявал като военен анализатор в телевизия MSNBC. Има боен опит, служил е в ВМС на САЩ.

Или пък тук  – на видеото е работата на наемниците от „Интернационалния легион“ на Харковско направление от първо лице.

Именно техния рейд по тиловите позиции на ВС РФ попадна на кадрите от видео, което публикува телеграм-канал Рыбарь.

Този път използваната тактика на войските под украинско знаме коренно се отличава от видяното по-рано на Херсонския фронт, както и начинът на атака.

В Харковско направление украинските части започват да изгарят всичко живо с артилерия, без да правят разлика между мирни обекти и военни. Междувременно мобилни групи се втурват през нивите и стрелят с картечници по тиловите позиции с малък брой бойци.

Един украински канал вече се пошегува, че Русия воюва не с Украйна, а със злото НАТО: харковското население се щурмува от чуждестранни бойци с с картечници M2 Browning върху американски «Хамви».

Да, и тактиката на рейдовите нападения от малки тактически групи е разработена през годините на американските операции в Близкия изток, коментират в Телеграм-канал Рыбарь.

Някои обръщат внимание на езика в това видео, възгласите, които се използват от това видео с чужденците и че боевете всъщност не са точно с Украйна.

Министерството на отбраната на Русия публикува кадри с започналото прехвърляне на още войски в Харковско направление.

Паралелно с това НАТО привежда в състояние на повишена бойна готовност стотици хиляди войници в Източната част на Алианса.

За това съобщи главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  Той заяви, че разполагането на нови сили на източната граница ще изпратя еднозначен сигнал на Русия…

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram