Коментар

За оръжието и увъртането кой за какво е отговорен

Публикувахме превод на статия за доставките на българско оръжие за Киев –

http://efir.info/2022/09/19/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%be%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%b8%d0%b5-%d0%b2-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%ba%d1%80/

Има обаче единици твърдоглави индивиди, които не желаят да разберат елементарни неща. Специално за тях публикуваме този коментар.

Допълнение към публикацията за доставките на оръжие от България за военнопрестъпниците в Украйна, които повече от 8 години обстрелват мирно население, както и за доставките за терористите в Близкия Изток.

За тези който твърдят, че няма проблем щом друга страна ги препродава:

Пишем тези редове по повод коментари в социалните мрежи, че България уж не носи отговорност, ако друга страна препродава наше оръжие на който си иска, пък било то на екстремисти или военни престъпници.

Тъй като за не малко хора в България им е по-важно какво казват зад граница, привеждаме следния пример.

Швейцария наложи ВЕТО на запитването на Дания за доставки на 20 швейцарски БМП Pirania за Украйна.

Неутрална Швейцария наложи забрана за реекспорт на снарядите към установките на германските БМП „Мардер“ /собственост на Германия, но купени от швейцарците/. Швейцария забрани реекспорта на снарядите към установените на тези машини 20-мм автоматични пушки «Рейнметалл». Точка!

Държавата продавач има право да забрани или разреши реекспорта на СПЕЦИАЛНАТА ПРОДУКЦИЯ. Оръжието се търгува по определи правила, това не са бонбони, че да го препродавате както си искате, без проблем.

Още едно допълнение – не носи вина за това българският народ, който се обяви срещу доставките на оръжие за киевската хунта. Това е съвсем официално според редица социологически проучвания. Затова се налага ВЛАСТИТЕ да лъжат. Всъщност те пристъпват волята на народа, а уж властта произтича от него, но явно само на думи.

Шепа корумпирани бездушни същества хвърлят петно върху България и българския народ.

Ние сме за развитието на българския ВПК, но не и за съучастието в престъпление, против волята на народа. Нашият ВПК има достатъчно контакти и възможности да се развива и продава продукцията си, без да участва в престъпления срещу човечеството. Въпросът е как се управлява.

Още един пример, специално за Кирил Петков, който също твърди, че няма проблем щом друг го препродава. Абе, Кириле, ако тия прословути F-16 или друго въоръжение купено от САЩ, в момента на получаването го препродадем на ДНР и ЛНР или направо на Русия, САЩ дали няма да направят проблем с това??

Дават ми и пример, че ако някой купел бензин от бензиностанции и подпалел къща, щяла ли да е виновна бензиностанцията.. Ами бензина не е специална продукция като оръжието и не подлежи на такъв контрол!

Чета също обяснения, че не бил виновен този, който продава, а този който го използва? Хм…

Да питам и аз – ако някой продаде ядрено гориво на терористи и те взривят „мръсна бомба“, продавачът няма ли да е виновен?

Писна ми от дебили или такива, които се правят, че не разбират!

И, да, ръцете на ПП, БСП, ГЕРБ са изцапани с невинна кръв. За ДБ е ясно, те не го и крият, а отвратителното видео с кандидат-депутатът от ДБ и наемник Иван Калчев-Глиги, воюващ в чуждестранния легион на Киев, което изтече в мрежата, и в което Глиги обяснява, че е нормално да се разпарчетостват деца за органи, просто ни оставя без думи. ДБ дълбаят дъното! В същото време то е илюстрация що за измет е застанала на страната на Киев. За това – в отделна публикация.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram