У нас

Как точно частичната мобилизация в Русия се отнася до България?

Ще свикам Съвета по сигурността към министър-председателя следващата седмица, предполагам в четвъртък, за да вземем конкретни решения и мерки и да сме готови за реакция. Това заяви пред БНР служебният премиер Гълъб Донев по повод войната в Украйна.

Той подчерта, че обявената частична мобилизация в Русия води до ескалация на напрежението и до това държавите в Европа и тези, които са близо до конфликта между Русия и Украйна, да нямат сигурност доколко военните действия ще продължат и с какъв интензитет ще са…

(Да разбираме, че Русия е длъжна да се бие с вързани ръце, а ако развърже едната, то вече е ескалация. Не е ескалация обаче това, което НАТО и режимът в Киев прави няколко години, както не е ескалация и засипването на Украйна с оръжие, не са ескалация и постоянните заплахи… бел.ред.)

По думите на Донев риск за националната сигурност на България има, но до момента няма пряка военна заплаха за страната ни.

Останалото са евроатлантическите мантри и обвинения към Русия, без да се зачитат никакви аргументи от нейна страна.

Въпросът е обаче – ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ГОТВИМ НИЕ? Защо войната на САЩ срещу Русия на украинска територия, трябва да ни засяга нас? Все повече в медиите се натрапват гласове да сме окажели военна помощ на Украйна, явно оръжието не им стига…

За протокола – не знам какво ще заседават, но ако въвлекат пряко България в конфликта, българската земя внезапно ще им се стори много тясна.

Дано има кой да им припомни какви са настроенията на българския народ и второ – никой управляващ няма право да върви против неговата воля. А каква е тя бе потвърдено от многобройни проучвания – българите искат неутралитет!

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram