Избрано, Сигурност

Главният заподозрян иска да „помага“ в разследването

Държавният секретар на САЩ Блинкен заяви, заяви че първоначалните данни свидетелстват, че по отношение на газопровода „Северен поток“ е била извършена „атака и или някакъв саботаж“, но у Вашингтон нямат потвърждения за това.

Странно. Катастрофата на МН17 США я разследваха за половин час. Виновните за труповете в Буча установиха за 15 минути. А тук – авария по огромен газопровод не могат да намерят.

От пресцентъра на Белия дом заявиха, че САЩ са готови да окажат поддръжка на европейските страни в разследването на изтичането от „Северен поток“.

Очевидно, за да не вземе някой европеец да посочи не когото трябва за виновник. Затова този който има мотив и възможност да извърши диверсия трябва пряко да участва в разследването! Гениално!

Междувременно бившият министър на отбраната и бивш външен министър на Полша Радослав Сикорский публикува снимка с изтичането на газ и написа: „Благодаря, САЩ.“

След това премиерът на Полша Матеуш Моравецкий се включи и обяви, че изтичането на газ е можела да го направи Русия. Какъв би бил нейният мотив – не е ясно. Но фактите и логиката, както знаем, нямат значение.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram