Видео, У нас

Среща на инициаторите на референдум за еврото – ВИДЕО

На 5 ноември различни граждански организации и партии обявиха, че ще работят заедно за една цел – референдум относно еврото и спасяването на българския лев.  Доц. Григор Сарийски оглави Инициативния комитет за референдума.

На 15 ноември в Националния студентски дом ангажираните с организацията на Референдума проведоха среща, на която решиха въпросът в подготвяното народното допитване да бъде само един.

По време на дебатите се чуха гласове за това, че е нужен втори въпрос относно улесняването на бъдещи референдуми. Беше изразена и позиция, че втори въпрос може са всее раздор и да разконцентрира от основната тема.

Значителна част от времето заеха и предложения за определянето на състав на Инициативния комитет, както и спорове по този въпрос.

В крайна сметка точният списък от хората, които ще внесат документите в институциите, не беше определен по време на събирането.

Разногласията бяха и по линията „граждани“ – „партии“, което е традиционен повод за разцепление в българското общество през последните години.

По време на срещата се направиха усилия за компромиси и диалог между различни хора, партии и граждански организации.

Работата по организацията за провеждане на Референдума продължава.    

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram