По света

Захарова: „Никой няма да избегне възмездието!“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира разстрела на руски военнопленници от украински военнослужещи така:

❗️ В социалните мрежи широко се разпространиха видеокадри, на които украински военнослужещи безжалостно разстрелват невъоръжени руски военнопленници.

Тази шокираща видео поредица е още едно доказателство за престъпленията на украинските неонацисти, грубото нарушение от страна на Украйна на международното хуманитарно право, включително Женевската конвенция за третирането на военнопленниците от 1949 г., и международните норми за правата на човека, включително Международния пакт за граждански и политически права от 1966 г. и Конвенцията срещу изтезанията и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отношение или наказание от 1984 г.

Многократно сме обръщали внимание на международната общност върху жестокото и нечовешко отношение на украинската страна към задържаните руски военнослужещи. На видеоклиповете, редовно разпространявани от самите бойци на въоръжените сили на Украйна, те са запечатали извършени от тях убийства, изтезания, малтретиране, побои и др. <…>

Всички тези многобройни доказателства за престъпления бяха игнорирани от „колективния Запад“, който активно подкрепя Киев във всичко. Подобно одобрение от американските и европейските куратори ги прави съучастници в това, което правят отглежданите от тях украински неонацисти.

И става дума не само за бойците на „Азов“ и други радикални организации, но и за военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, изпълняващи официалните заповеди на своите командири. Тяхната привързаност към неонацистката идеология и прилагането на нейните принципи на практика убедително доказват престъпната същност на съществуващия в Украйна режим.

⚠️ Настояваме международните организации да осъдят това грубо престъпление и да проведат задълбочено разследване. Всяко зверство, извършено от украински въоръжени формирования, няма да остане ненаказано. Всички виновни и съпричастни към престъпленията ще бъдат установени и ще понесат заслужено наказание. Никой няма да избегне възмездието.

Целият коментар в оригинал – https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1839410/

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram