У нас

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че той и заместникът му – гл. комисар Станимир Станев, подават оставка след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти. Главен комисар Тодоров обяви това на брифинг след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти, предаде БНТ.

Пред медиите главен комисар Петър Тодоров посочи, че е крайно време за законодателни промени, които да увеличат наказанията за трафик на хора.

„Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателствното в момента е изключително либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че иска да защити българските полицаи на пътя“, заяви Тодоров.

Той даде пример, че от близо 4000 образувани досъдебни производства за трафик на хора през 2021 и 2022, близо 2500 са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158. 1300 са условните присъди, останалите са глоби.

„И нека съда и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, защото, осъждайки тези хора на глоба, те отново се върщат и се изправят срещу колегите“, каза още Тодоров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram