Видео, По света

Днепър. Украински признания за щетите от работата на ПВО-то им – ВИДЕО

Взривът в Днепър. Ранени над 40. Загинали най-малко 20.

Взривът в блока в Днепър е заради работата на украинската ПВО, признава съветникът в офиса на президента Зеленски Алексей Арестович.

Прилагаме видео с изказването му в предаването – кратка и дълга версия. Тъй като някои вече се опитаха да спекулират, че нещо е извадено от контекста.

Според Арестович украинската ПВО е свалила в небето ракета, която е паднала върху  един от входовете на сградата и се е взривила. В други публикации се пише и за вриз на газовата система в сградата след попадението.

Това не е първият случай когато украинското ПВО удря жилищни сгради. Друг е въпросът къде и как са използва това ПВО, за да се допускат такива случаи. Разполагането на ПВО сред жилищните райони и използването му там е в разрез с обичайната практика и води до трагедии.

Детайлите по случая с падането на украинските ракети в Полша пък говори за умишлена провокация.

Вече се коментира, че киевските власти крият причината за взрива в Днепър, като се изказват предположения и за преднамерена провокация. Напълно възможно е и украинското ПВО да е поразило блока директно, заради свидетелства за един взрив. Тепърва ще се изяснява, но руските ракетни удари се показаха като точни и не са насочени към жилищни сгради, за разлика от украинската практика потвърдена лично от представители на ВСУ.

Часове наред отломките на ракетата се криха, въпреки множеството снимки и видео. Ден по-късно вече могат да бъдат донесени всякакви.

Покрай трагедията с жилищния блок в Днепър, при която вече се говори за 20 загинали, се разгърна пореден епизод от информационната война. Руската страна съобщава, че в сградата е попаднала ракета на украинската ПВО, а украинската твърди, че Русия целенасочено е убива мирни граждани.
Изказа се Арестович. За това срещу него се надигна вълна в украинските ресурси и откровено се признава, че им е провалил психологическата операция върху костите на загиналите в Днепър.

Днес Киев твърди, че не можели да свалят ракети X-22. (всъщност никой не доказа и че е такава) В същото време има множество украински публикации, че са сваляли такива ракети.

Всъщност Киев не за първи път удря жилищни сгради с ПВО-то си. Въпреки всички военни правила ВСУ са разположили своето ПВО сред жилищния масив, откъдето се опитват да свалят ракетите, летящи към военни обекти и енергийната инфраструктура.

За разлика от традиционните призиви за смърт в украинския сегмент на интернет, то в руските канали отсъства злорадство по казуса.

Представителят на Украйна в ООН Сергей Кислица вече обвини Русия.

Паралелно със случилото се в Днепър  – заради обстрела на украинските военни в центъра на град Пологи са загинали 4 души, още 5 са тежко ранени. Умишлено са ударени магазин и административна сграда. Но за това няма да пишат медиите, които сега ще плачат за Днепър, сочейки за виновни тези, които са им посочили. Ето и кадри от поредният украински удар.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram